Oprah Winfrey en Weight Watchers slaan de handen ineen in een baanbrekende partnerschap

NEW YORK, 19 oktober 2015 /PRNewswire/ -- Oprah Winfrey en Weight Watchers International, Inc. [http://www.weightwatchers.com/] bundelen hun krachten in een baanbrekende partnerschap om mensen over de hele wereld te inspireren een gezonder en beter leven te leiden. Winfrey was gefascineerd door het bewezen Weight Watchers-programma gecombineerd met nieuwe initiatieven om de missie van het bedrijf te verbreden en algehele gezondheid en wellness een prioriteit te maken. Als onderdeel van deze partnerschap voor de lange termijn, doet Winfrey een aanzienlijke investering in het bedrijf en wordt ze lid van de raad van bestuur zodat ze inzicht krijgt in toekomstige producten en programma's.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20151018/278031 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20151018/278031]

"Weight Watchers heeft me de middelen gegeven om de blijvende verandering te maken die ik en zovelen van ons die het moeilijk hebben op gewicht te blijven, hebben willen maken", zegt Oprah Winfrey. "Ik geloof zo sterk in dit programma dat ik heb besloten te investeren in het bedrijf en mee te werken aan de ontwikkeling van het bedrijf."

"We breiden onze doelstelling uit om ons niet meer alleen te richten op gewichtsverlies maar om mensen ook te helpen een gezonder en gelukkiger leven te leiden", aldus Jim Chambers, president en CEO, Weight Watchers International, Inc. "Door onze gesprekken werd het duidelijk dat er een enorme overeenkomst bestaat tussen de intenties van Oprah en onze missie. We zijn van mening dat haar onvoorstelbare vermogen om mensen te verbinden en inspireren, en ze te helpen alles uit zichzelf te halen, is een unieke aanvulling op onze sterke community, uitzonderlijke coaches en bewezen aanpak."

De rollen die Winfrey bij Weight Watchers zal gaan vervullen zijn:

-- Lid - Winfrey is lid geworden van het programma en zal haar ervaringen
en standpunten open delen.
-- Bestuurslid en adviseur - Winfrey brengt inzicht en strategie mee naar
de ontwikkeling en uitvoering van het programma die niet alleen haar
eigen ervaringen als lid weerspiegelen maar ook haar unieke vermogen om
mensen met elkaar te verbinden en ze te inspireren alles uit hun leven
te halen.
-- Eigenaar - Winfrey zal recent afgegeven aandelen kopen die 10% uitmaken
van de uitstaande aandelen en opties krijgen om nog eens 5% van de
volledig verwaterde aandelen te verwerven.

"Weight Watchers en Oprah Winfrey vormen een krachtige combinatie", zegt Ray Debbane, voorzitter van de directie van Weight Watchers International, Inc. "Oprah is een sterke persoon die mensen op een heel persoonlijk niveau weet te bereiken om een geïnspireerd leven te leiden. Deze partnerschap zal onze transformatie versnellen en ons vermogen kracht bijzetten om miljoenen mensen over de hele wereld te bereiken."

Over Weight Watchers International, Inc.
Weight Watchers International, Inc. is de wereldleider op het gebied van dienstverlening voor gewichtscontrole en is wereldwijd actief door middel van een netwerk van coöperatieve ondernemingen en franchises. Weight Watchers houdt meer dan 36.000 bijeenkomsten per week waar leden ondersteuning krijgen van de groep en meer leren over gezonde eetpatronen, gedragsverandering en fysieke activiteit. Weight Watchers levert innovatieve, digitale gewichtscontroleproducten via haar websites, mobiele en apps. Weight Watchers is de toonaangevende leverancier van online-abonnementsproducten voor gewichtsbeheer. Daarnaast biedt Weight Watchers een uitgebreide reeks producten, publicaties en programma's voor iedereen die geïnteresseerd is in gewichtsverlies en gewichtscontrole.


Contactpersonen voor de media:

Stacie Sherer voor Weight Watchers Nicole Nichols voor Oprah Winfrey

+1 212 589 2737 +1 323 602 5511

Stacie.Sherer@weightwatchers.com Nicole_Nichols@own.tv


Voor investeerdersvragen:

Corey Kinger voor Weight Watchers

+1 212 986 6667

kinger@braincomm.comPhoto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151018/278031A... PhotoExpress Network: PRN523304


Weight Watchers International, Inc.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234