In debat over Syrië en de Europese Unie - 23 oktober in de OBA

Op vrijdag 23 oktober gaat de Syrische cartoonist en activist Ali Ferzat in de OBA in Amsterdam in debat met Marietje Schaake (D66) en Kati Piri (PvdA), beide lid van het Europees Parlement, over de situatie in Syrië en de rol van de Europese Unie in het conflict.

Tijd: 23 oktober, 20 uur
Plaats: Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143 Amsterdam
Aanmelden: epdenhaag@europarl.europa.eu

Ali Ferzat houdt zich als cartoonist al decennialang bezig met het karikaturiseren van de politieke ontwikkelingen in de Arabische wereld. Als gevolg van deze activiteiten werd hij diverse malen met de dood bedreigd. In 2011 werden bij een aanslag op zijn persoon zijn beide handen gebroken. Zijn cartoons werden destijds door de Syrische bevolking gebruikt in demonstraties tegen het regime. Ondanks dat is hij nog altijd actief als cartoonist. In 2012 werd hij door Times magazine uitgeroepen tot een van de 100 invloedrijkste personen ter wereld.

Als een belangrijke speler in de Arabische lente was Ali Ferzat in 2011 een van de winnaars van de Sacharov prijs voor de vrijheid van denken. Deze prijs reikt het Europees Parlement jaarlijks uit aan personen of individuen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan het gevecht tegen de schending van de mensenrechten.

Europees Parlement Den Haag

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.europeesparlement.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234