Perslunch met Syrische cartoonist Ali Ferzat

Op vrijdag 23 oktober van 12 tot 13 uur in Nieuwspoort te Den Haag organiseert het Bureau van het Europees Parlement in Nederland een bijeenkomst met de Syrische cartoonist Ali Ferzat, winnaar van de Sacharovprijs 2011.

Ali Ferzat houdt zich als cartoonist al decennialang bezig met het karikaturiseren van de politieke ontwikkelingen in de Arabische wereld. Als gevolg van deze activiteiten werd hij diverse malen met de dood bedreigd. In 2011 werden bij een aanslag op zijn persoon zijn beide handen gebroken. Zijn cartoons werden destijds door de Syrische bevolking gebruikt in demonstraties tegen het regime. Ondanks dat is hij nog altijd actief als cartoonist. In 2012 werd hij door Times magazine uitgeroepen tot een van de 100 invloedrijkste personen ter wereld.

Als een belangrijke speler in de Arabische lente was Ali Ferzat in 2011 een van de winnaars van de Sacharov prijs voor de vrijheid van denken. Deze prijs reikt het Europees Parlement jaarlijks uit aan personen of individuen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan het gevecht tegen de schending van de mensenrechten. In 2014 is de prijs toegekend aan de Congolese arts Dennis Mukwege en binnenkort wordt de laureaat van dit jaar bekend gemaakt.

Datum: vrijdag 23 oktober

Tijd: 12 tot 13 uur

Locatie: Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 in Den Haag

Aanmelden en meer informatie bij: ingelise.deboer@europarl.europa.eu

Aanmelden en meer informatie bij: ingelise.deboer@europarl.europa.eu

Europees Parlement Den Haag

plaats:
Den Haag
website:
http://www.europeesparlement.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234