Statiegeldactie levert 26.000 Euro op voor spierziekten

Supermarktketen Dirk van den Broek heeft in de maanden augustus en september een statiegeldactie georganiseerd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De actie heeft 26.556,55 euro opgeleverd. Met deze opbrengst wordt een onderzoek naar de behandeling van de ziekte van Pompe gefinancierd dat dit najaar van start gaat.

"De resultaten van dit onderzoek kunnen de kwaliteit van leven van mensen met de ziekte van Pompe aanzienlijk verbeteren en kunnen tevens van invloed zijn op andere spierziekten. Het is natuurlijk fantastisch dat alle klanten van Dirk op deze manier bijdragen om dit onderzoek mogelijk te maken. We zijn ontzettend blij dat de supermarktketen ons steunt en onder de aandacht brengt bij haar klanten," aldus Jan-Ite de Ruijter, directeur Prinses Beatrix Spierfonds.

Ziekte van Pompe en het onderzoek
De ziekte van Pompe is een erfelijke spierziekte die bij 1 op de 100.000 mensen voorkomt. De spieren worden steeds zwakker tot uiteindelijk ook de ademhalingsspieren en de hartspier worden aangetast. Zonder behandeling kunnen mensen op den duur niet meer zelfstandig lopen en zitten, en uiteindelijk ook niet meer ademhalen. Gelukkig is voor deze ernstige spierziekte al een behandeling ontwikkeld. Deze behandeling verbetert de kracht van de spieren in de armen en de benen van Pompe patiënten. De behandeling heeft echter minder effect op de ademhalingsspieren. Het onderzoek dat nu mede mogelijk is gemaakt door de klanten van Dirk van den Broek moet er uiteindelijk voor gaan zorgen dat de behandeling ook de werking van de ademhalingsspieren verbetert.

Prinses Beatrix Spierfonds
Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen door middel van wetenschappelijk onderzoek. Het fonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu. Dit is mogelijk dankzij donaties en de inzet van vrijwilligers.

Dirk
Het familiebedrijf Dirk van den Broek omvat 106 winkels met een kwaliteitsdiscountformule. Dirk winkels zijn gevestigd in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel en Zeeland. Kijk voor meer informatie op www.dirk.nl.

De supermarktketen is sinds 1 januari 2009 onderdeel van Detailresult Groep NV. Detailresult Groep NV heeft behalve diverse supermarktformules ook eigen productiebedrijven, diverse distributiecentra, verscentrales en transport. Tot slot zijn er aan het bedrijf gelieerde tuincentra en slijterijen. Kijk voor meer informatie op www.detailresult.nl.

Noot voor de redactie
Onderschift bij foto: De cheque met de opbrengst van de statiegeldactie wordt overhandigd aan Benthe Oude Smeijers. Benthe (11 jaar oud) is ambassadeur van het Prinses Beatrix Spierfonds en heeft de ziekte van Pompe .

Voor meer informatie en HR beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Rosemary Slagmolen van het Prinses Beatrix Spierfonds via R.Slagmolen@spierfonds.nl / 070-3029713

Prinses Beatrix Spierfonds

plaats:
Den Haag
website:
http://www.prinsesbeatrixspierfonds.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234