Geleidehond in de schijnwerpers op Amsterdam Light Festival

KNGF Geleidehonden staat met een lichtkunstwerk dat een geleidehond verbeeldt op het Amsterdam Light Festival. Hiermee zet de maatschappelijke organisatie letterlijk de schijnwerpers op de geleidehond. Iedereen die deze bijzondere honden een warm hart toedraagt kan in de aanloop naar en tijdens de duur van het festival meebouwen aan het kunstwerk en zo bijdragen aan de opleiding van de geleidehond. Nooit eerder werd een lichtobject tentoongesteld op het Amsterdam Light Festival dat door zoveel "kunstenaars" is opgebouwd. Per vandaag kan iedereen meedoen en vanaf 10 december is het kunstwerk te bewonderen in de wandelroute van het lichtfestival.

'Met deze unieke deelname aan het Amsterdam Light Festival vragen wij aandacht voor de geleidehond. Dagelijks bieden onze honden hun gehandicapte bazen verlichting, door ze meer vrijheid, zelfstandigheid en onvoorwaardelijke vriendschap te bieden', vertelt Ellen Greve, directeur KNGF Geleidehonden. 'Deze bijzondere band zetten we in de spotlights gedurende het festival, dat dit jaar heel toepasselijk het thema vriendschap heeft. In de aanloop naar het festival vragen wij mensen om een bijdrage. Deze bijdrage bestaat uit het uploaden van een foto die vriendschap symboliseert voor in het kunstwerk en financiële steun voor de opleiding van de geleidehond.'

Meehelpen
Iedereen kan meedoen op lightnight.nl. Vanaf 12 oktober kunnen mensen een eigen (honden)foto of bestaande KNGF-foto uploaden voor projectie op het kunstwerk. Hiervoor wordt een donatie van minimaal 5 euro gevraagd, waarmee zij de geleidehond steunen. Het uiteindelijke kunstwerk bestaat uit losse panelen die samen de hondensnuit van Filos (vriend in het Grieks) vormen. De hondenkop wordt verlicht met een speciale lichtprojectie van de ingezonden foto's.

Geleidehonden Light Night
KNGF Geleidehonden organiseert dit jaar voor de tweede keer de Geleidehonden Light Night, een jaarlijks moment waar waardering en begrip voor en fondsenwerving ten behoeve van de geleidehond samenkomen. 'Deze avond staat volledig in het teken van de blindengeleidehond, autismegeleidehond, assistentiehond en buddyhond. Zij maken het verschil voor hun gehandicapte baas en verdienen het om eens per jaar het stralende middelpunt te zijn. Dat gebeurt dit jaar in de vorm van een lichtkunstwerk op het Amsterdam Light Festival', vertelt Greve. 'We roepen particulieren en bedrijven op de geleidehond en hun onvervangbare werk te steunen door mee te bouwen aan het lichtkunstwerk. Zo kunnen we nog meer mensen met een beperking een beter leven bieden met behulp van een professioneel opgeleide hond.'

Onthulling
Op 10 december vindt de Geleidehonden Light Night plaats. Het is tevens de openingsavond van de wandelroute van het Amsterdam Light Festival. Dan gaat de verlichting op het kunstwerk aan en tonen we het resultaat van alle hartverwarmende inzendingen en donaties. Vanaf dat moment is Filos bijna vier weken lang voor iedereen te bewonderen! Ook na de onthulling is het nog mogelijk een donatie te doen en een foto te uploaden voor in het kunstwerk. Wie niet in de gelegenheid is het kunstwerk live op het Amsterdam Light Festival te bezoeken, kan het verlichte object vanaf 11 december alsnog bekijken op de website lightnight.nl.


KNGF Geleidehonden (Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds)
KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor bezit de organisatie een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zet de Nationale Zorghonden Autoriteit tegenwoordig ook in voor mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen met een motorische beperking, (oud-)geüniformeerden met PTSS of kinderen met autisme. Voor het opleiden van deze honden is de stichting grotendeels afhankelijk van giften en nalatenschappen.

Wilt u meer informatie of een interview? Neem dan contact op met
KNGF Geleidehonden, afdeling Communicatie, tel.: 020-4969333 / 06-53711431 (Charlot Lammers) /
06-11300200 (Monique Velten), e-mail: communicatie@geleidehond.nl
Website: www.geleidehond.nl

KNGF Geleidehonden

plaats:
AMSTELVEEN
website:
http://www.geleidehond.nl/kngf.asp

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234