Lancering 'duurzaam diervervoer' door Dierenbescherming

De Dierenbescherming presenteert op donderdag 22 oktober om 13:30 aan de Markenburgweg 1 in Spijkenisse een nieuwe generatie duurzame voertuigen voor het transport van huisdieren. Het gaat om zeven zogeheten Animal Rescue Vehicles voor vervoer van grote groepen dieren en om dertig elektrische Dierentransporters voor ritten met dieren zonder medische spoed. Dit project 'duurzaam diervervoer' is mogelijk gemaakt door een extra schenking van de Nationale Postcode Loterij aan de Dierenbescherming van bijna Euro 2,7 miljoen.

De speciaal ontwikkelde en ingerichte Animal Rescue Vehicles (ARV) zijn bedoeld voor situaties waarbij grote groepen dieren tegelijk vervoerd moeten worden. Dergelijke voertuigen bestaan momenteel niet. Het duurzame karakter komt onder meer tot uiting in het feit dat vele ritten met kleinere voertuigen worden bespaard door inzet van één ARV.

De elektrisch aangedreven Dierentransporters zijn volledig milieu- en klimaatneutraal. Alle benodigde stroom komt van zonnepanelen op locaties van de Dierenbescherming en op het dak van de auto.

Geplaatst in:

Graag horen we of we op uw komst mogen rekenen! Inlichtingen bij persvoorlichting Dierenbescherming, Niels Dorland, tel.: 088 - 811 32 61 / pers@dierenbescherming.nl

Dierenbescherming

plaats:
Spijkenisse
website:
http://www.dierenbescherming.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234