Synappz Medical Apps zet in op meer kwaliteit en privacy binnen zorg

Synappz Medical Apps heeft de volgende certificaten in ontvangst genomen:

- ISO 9001 (kwaliteitsmanagement systeem)
- ISO 27001(informatiebeveiliging algemeen)
- NEN 7510 (informatiebeveiliging in de zorg)

Met het behalen van deze certificaten laat Synappz zien dat ze de kwaliteit- en privacy normen binnen de zorg serieus neemt en bereidt zich voor op regelgeving die gaat gelden.

Piet Nelis, COO & Quality Officer bij Synappz: 'Synappz heeft eerder op eigen initiatief een aantal van haar apps laten testen op veiligheid en privacy door Deloitte. Deze toekenning van ISO en NEN-certificering is een belangrijke en volgende milestone in ons voortdurende streven naar transparantie, kwaliteit en veiligheid. Door te voldoen aan deze hoge standaarden omtrent kwaliteit en privacy binnen het medisch domein geven wij een kwaliteitsbewijs af binnen de sector. Wij denken dat dit soort certificaten een belangrijke rol gaan spelen bij in opkomst zijnde branche kwaliteitskeurmerken en we anticiperen daarmee tevens op nieuwe privacywetgeving.'

De gezondheidszorg stelt terecht hoge eisen aan de kwaliteit en informatiebeveiliging van producten en diensten. Het gaat vaak om de uitwisseling van vertrouwelijke (patiënten) informatie, en de behoefte aan privacy en veiligheid voor partijen in de zorg is daarom groot. Vanaf januari 2016 wordt in Nederland een meldplicht ingesteld voor datalekken en digitale security incidenten en ook op Europees niveau is General Data Protection Regulation in de maak. Het niet melden van dergelijke incidenten in de zorg, kan bijvoorbeeld resulteren in forse boetes voor de opdrachtgevers.

Over Synappz
Synappz speelt een leidende rol in de ontwikkeling, acceptatie en gebruik van mHealth applicaties door kennisverstrekking, en het ontwikkelen van kwalitatieve, adequate en veilige producten die daadwerkelijk waarde toevoegen aan de gezondheidszorg. Het bedrijf uit Zaltbommel was destijds ook al de eerste in Nederland met een CE-gecertificeerde medische app en heeft mede daardoor de Healthapp Award gewonnen.

Zie voor meer informatie over Synappz Medical Apps: www.synappz.nl

Geplaatst in:

Voor vragen kunt u contact opnemen via info@synappz.nl of telnr 06 - 814 744 39

Synappz Medical Apps

plaats:
Zaltbommel
website:
http://synappz.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234