Veel interesse voor veiling domeinnaam taxi.amsterdam

Ook zwartepiet.amsterdam onder de hamer

Bij online veilinghuis Catawiki gaan komende vrijdag een aantal bijzondere domeinnamen onder de hamer. Het gaat om 55 zogeheten premium domeinnamen met de nieuwe .amsterdam extensie. Naast typische Amsterdamse domeinnamen als vondelpark.amsterdam en mokum.amsterdam, worden er ook internationaal aansprekende domeinnamen zoals lastminute.amsterdam en weekend.amsterdam geveild. Het is voor het eerst dat er een deel van de ongeveer 5.000 premium .amsterdam domeinnamen wordt geveild. De hoogste opbrengst wordt verwacht voor taxi.amsterdam. Door de komst van populaire ondernemingen als Uber en Lyft staat de taximarkt de laatste jaren op zijn kop. Vooral in Amsterdam is de concurrentie groot en is het vechten om een plekje. Het is voor taxibedrijven in Amsterdam daarom steeds belangrijker om goed vindbaar te zijn op internet. De mooiste domeinnamen zijn echter al bezet en daarom is de veiling van taxi.amsterdam voor veel bedrijven een grote kans. Volgens Catawiki wordt er dan ook al meegeboden door zowel taxibedrijven als internationale taxi-platforms. Het huidige bod staat op 7.000 euro, maar Catawiki verwacht dat dit nog behoorlijk zal oplopen aan het einde van de veiling.

Amsterdam extensie
Amsterdam is met .amsterdam sinds begin dit jaar de enige stad in Nederland met een eigen internetextensie. Onze hoofdstad voegt zich daarmee in het rijtje wereldsteden als New York, Parijs en Berlijn. De verwachting is dat .amsterdam naast .nl de nieuwe grote Nederlandse domeinnaam gaat worden. ''In een toeristische stad als Amsterdam zijn internetadressen met de .amsterdam-extensie erg waardevol. Vooral ook omdat Amsterdam wereldwijd een bekender en sterker merk is dan Nederland zijn ondernemers erg enthousiast over deze nieuwe extensie'', aldus Diana van der Valk, domeinnamenexpert bij Catawiki. Het veilinghuis denkt voor de complete veiling meer dan 200.000 euro binnen te gaan halen.

De veiling is inmiddels gestart en duurt tot en met vrijdag 16 oktober
De veiling is te bekijken via www.catawiki.nl/domeinnamen of www.catawiki.amsterdam

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Catawiki
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 60 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234