Aankondiging: GeenPeil persconferentie in Nieuwspoort

Den Haag, 14 oktober 2015 - Vandaag om 10:00 uur zal de Kiesraad in een openbare zitting vanuit het Haagse perscentrum Nieuwspoort bekend maken hoeveel (geldige) handtekeningen GeenPeil heeft opgehaald voor een raadgevend referendum. Direct aansluitend aan deze zitting zal woordvoerder Jan Roos van GeenPeil in dezelfde ruimte namens GeenPeil een eigen persconferentie geven. Daarin zullen we nogmaals onderstrepen dat het belang van een goed functionerende democratie voor GeenPeil voorop staat.

GeenPeil is van mening dat Brussel en Den Haag met een democratisch tekort kampen en hoopt dat met het afdwingen van een referendum een hernieuwd debat zal opbloeien over onze democratie, onze volksvertegenwoordiging en over de uitbreidingsdriften van de Europese Unie. Een levendig debat zorgt voor beter geïnformeerde en meer betrokken burgers en dat is volgens GeenPeil van levensbelang voor de gezondheid en overlevingskansen van onze nationale en Europese democratie.

GeenPeil: hoe nu verder?
GeenPeil wordt voortgezet door GeenStijl, met een helder campagnedoel voor ogen. GeenPeil kiest geen partij voor of tegen het associatieverdrag, maar zal zich inzetten om een zo hoog mogelijke opkomst te verwezenlijken, opdat voldoende mensen een democratische stem uitbrengen voor of tegen het associatieverdrag van de EU met Oekraïne.

GeenPeil was een initiatief van weblog GeenStijl, het Burgercomité EU en het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Tezamen hebben zij de drempel van 300.000 handtekeningen voor een raadgevend referendum ruimschoots genomen. Nu het referendum een feit is, gaan het Burgercomité en het Forum hun eigen weg en voeren zij hun eigen campagnes in de aanloop naar het referendum. GeenPeil gaat verder onder de vlag van GeenStijl, en zal zich louter richten op een hoge opkomst voor het democratische keuzemoment voor alle kiesgerechtigden in Nederland, opdat zij zelf een vrije keuze kunnen maken: voor, of tegen het associatieverdrag.

GeenPeil

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234