Vraag naar recruiters is tussen 2014 en 2015 verdubbeld

Oosterbeek, 14 oktober 2015. Er is sprake van een exponentiele groei en vraag naar recruiters in Nederland. In het derde kwartaal van 2015 is de vraag naar recruiters met 97% gestegen in vergelijking met het derde kwartaal van 2014, evenals de vraag naar headhunters (95%). De vraag naar managers en personeelsfunctionarissen werving & selectie is nog sneller gestegen, respectievelijk met 147% en 215%. Met meer dan 3.000 vacatures in het derde kwartaal 2015 voor recruitmentfuncties is er sprake van een overspannen markt gezien het beperkte aanbod in de door de crisis gekrompen doelgroep. Een teken dat de arbeidsmarkt voor (hoogopgeleid) talent sterk aantrekt. Dit blijkt uit analyses van Intelligence Group in opdracht van de Hogeschool voor Recruitment
Stijgende uurtarieven
De krapte op de markt voor recruiters, vertaalt zich op dit moment door sterk stijgende prijzen van interim recruiters en coporate recruiters. "Waar twee jaar geleden recruiters nog voor 35 tot 40 euro per uur werden aangeboden aan werkgevers, liggen de tarieven nu rond de 70 euro per uur en de meer ervaren en vakbekwame recruiters verdienen tussen de 85 en 100 euro per uur. Tarieven die dicht liggen bij de uurtarieven voor de crisis" aldus Jet Peter, al bijna 10 jaar interim recruiter. "Ook in de salarissen van corporate recruiters zien we een scherp stijgende lijn".
Roep om vakbekwame recruiters en meer specialisten
Recruitment is allang niet meer 'iets dat je er zomaar bij doet'. Het is een vakgebied waarin selectie-, interview- en sourcingtechnieken gecombineerd moeten worden met recruitmentanalytics, arbeidsmarktcommunicatie en klantmanagement. Nederland kent minder dan 300 opgeleide recruiters. De overige 13.000 zijn vooral gepokt er gemazeld door de praktijk. Met meer dan 3.000 vacatures in het derde kwartaal van 2015, was er in het derde kwartaal 1 vacature op 4 werkende recruiters. Een groot te kort dus. "De vraag naar vakbekwame recruiters is zo groot dat er maar 1 logische oplossing was om per direct een opleiding te starten om een nieuwe generatie recruiters op te leiden", aldus Ellen van Hierden van de Hogeschool voor Recruitment. "Nog voor het einde van het jaar starten twee nieuwe leergangen en inmiddels staan in het voorjaar nieuwe leergangen gepland. De markt is booming"

Meer informatie?
Hogeschool voor Recruitment
Ellen van Hierden
T: 06-53 72 61 22
E: ellen@hogeschoolvoorrecruitment.nl
I: www.hogeschoolvoorrecruitment.nl
Intelligence Group
Geert-Jan Waasdorp
T: 06-48 33 72 83

Intelligence Group

plaats:
Oosterbeek
website:
http://www.intelligence-group.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234