Open praktijkdagen oedeem- en oncologiefysiotherapie in heel Nederland

Oktober is borstkankermaand. Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 mensen de diagnose kanker. In ongeveer 14.000 gevallen gaat het om borstkanker. In het kader van borstkankermaand, openen ruim 60 fysiotherapiepraktijken in heel Nederland tussen 15 tot 31 oktober hun deuren. Het gaat om praktijken die de specialisatie oedeem-en oncologiefysiotherapie aanbieden.

Patiënten, naasten, zorgverleners, pers en overige geïnteresseerden, zijn van harte welkom om zich te laten informeren over de mogelijkheden van oedeem- en oncologiefysiotherapie bij (borst-) kankerpatiënten tijdens deze open praktijkdagen. Er zijn workshops, presentaties, (ervarings-) deskundigen, spreekuren. Alle deelnemende praktijken geven op hun eigen manier en op hun eigen moment invulling aan deze voorlichtingscampagne. Een overzicht van praktijken en hun programma's vind u op www.nvfl.nl

Oedeem- en oncologiefysiotherapie
De medische behandeling van kanker bestaat meestal uit chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie en/of een operatie. Zowel de ziekte zelf als de behandeling veroorzaken klachten als vermoeidheid, oedeem (abnormale vochtophoping, bijvoorbeeld in arm of been), angst, spanning, bewegingsbeperkingen, conditie- en krachtverlies. Een oedeemfysiotherapeut kan bijdragen aan het voorkomen of verminderen van oedeem en oefeningen geven om, bijvoorbeeld, de schouderfunctie bij borstkankerpatiënten te verbeteren. Een oncologiefysiotherapeut ondersteunt een patiënt in het behouden of verbeteren van de conditie en draagt zo bij aan fysiek en mentaal herstel.

Meer informatie: www.nvfl.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inge Luigjes, communicatieadviseur KNGF via: 033-467 29 00. Het overzicht van deelnemende praktijken en activiteiten vindt u ook via: http://bit.ly/1M9ImTC

KNGF

plaats:
Amersfoort
website:
http://www.kngf.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234