Brother start nieuwe regenwoudbeschermingscampagne met Cool Earth

MANCHESTER, Engeland, October 13, 2015 /PRNewswire/ --Brother's partnerschap met Cool Earth is tot nieuwe hoogten gestegen - met financiering om meer dan 800 hectare bomen te beschermen binnen een gloednieuw duurzaamheidsproject voor regenwoud in Papoea-Nieuw-Guinea.
     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150305/732599 )
     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151009/275738 )

Het Europese hoofdkantoor van Brother, dat al een deel van de Peruaanse Amazone beschermt, neemt nu een leidende rol op zich bij het ondersteunen van het nieuwe initiatief van Cool Earth. Het project werd officieel gelanceerd door de iconische modeontwerper Dame Vivienne Westwood, die een langdurige supporter en nieuw benoemde beschermvrouwe van de liefdadigheidsinstelling is.
Het kantoortechnologiebedrijf was de eerste grote zakelijke partner van Cool Earth en de relatie is in de afgelopen vijf jaar opgebloeid.
Brother verbindt zich jaarlijks om fondsen te geven aan Cool Earth door haar Eco Rewards-initiatief - op basis van het aantal inkt- en tonercartridges geretourneerd door klanten in heel Europa in haar gratis retour- en recycleregeling - en heeft bijgedragen aan de redding van meer dan 1,3 miljoen bomen.
Ook biedt de onderneming nog meer fondsen via andere initiatieven, waaronder haar interne Eco Points-initiatief voor medewerkers van Brother in Europa en de wereldwijde Click for the Earth-klantencampagne.
Antony Peart, European Marketing & Communications Manager, Brother International Europe, merkt op: "We zijn verheugd om het project in Papoea-Nieuw-Guinea tot bloei te zien komen. Het team van Cool Earth, dat gebruik maakt van de al bewezen succesvolle aanpak voor de ondersteuning van regenwouden en de gemeenschappen die erin leven, heeft opmerkelijke werk gepland om de koolstofuitstoot veroorzaakt door ontbossing te verminderen en een ecosysteem te beschermen dat er negen miljoen jaar over heeft gedaan om te evolueren."
Matthew Owen, Director van Cool Earth, verklaarde: "Dit nieuwe initiatief is al drie jaar in de maak en Brother heeft een absoluut cruciale rol gespeeld bij het tot een realiteit maken van dit project. We zullen dezelfde gemeenschapsgeleide aanpak gebruiken die we voor het eerst hebben ingezet in Peru met de hulp van Brother. Brother heeft ertoe bijdragen dat daar producten zoals noten en koffie op verantwoorde wijze worden geoogst, terwijl het bedrijf ook heeft gezorgd voor internet op basis van zonne-energie en andere middelen voor lokale dorpen."
Het Papoea-Nieuw-Guinea-project van Cool Earth is gelegen in de provincie Milne Bay. Het zal de regenwoudgemeenschappen ondersteunen en helpen bijna 50.000 hectare ongerept bos te beschermen dat risico loopt op ontbossing.


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20150305/732599http://photos.prnewswire.com/prnh/20151009/275738


Brother International Europe


CONTACT: Kate Jones, Intelligent Conversation, kate@judgeandhoward.com,tel. +44(0)161 212 1610

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234