Anouchka van Miltenburg opent lesprogramma in Madurodam

Op maandag 12 oktober was de feestelijke aftrap van 'Ontdek het Binnenhof en Madurodam', het lesprogramma voor basisscholen van Madurodam en ProDemos. Anouchka van Miltenburg, voorzitter van de Tweede Kamer, opende deze middag samen met Joris van Dijk, directeur Madurodam, de vernieuwde maquette van het Binnenhof. De maquette van het Binnenhof vormt een belangrijk onderdeel van het lesprogramma.

Ontdek het Binnenhof en Madurodam
Met het lesprogramma 'Ontdek het Binnenhof en Madurodam' bieden ProDemos, Madurodam en de Tweede Kamer kinderen van groep 7 en 8 een dag Binnenhof én Madurodam aan. De dag begint in Madurodam en gaat op het echte Binnenhof verder. Op aantrekkelijke en laagdrempelige wijze leren de scholieren over de Nederlandse politiek en democratie. 

'Ontdek het Binnenhof en Madurodam' bestaat uit het spel Democracity; een educatief rollenspel in de nieuwe leslokalen van Madurodam, waarbij leerlingen de volksvertegenwoordiging van de fictieve stad Democracity zijn. De leerlingen beslissen op democratische wijze wat er in de stad gebouwd gaat worden. Na het spel doen ze een iBeaconspeurtocht in Madurodam. Deze tocht eindigt bij de maquette van het Binnenhof. Hier, bij de maquette van de Tweede Kamer stellen de kinderen zelf de Kindermiljoenennota samen: welk ministerie krijgt van hen het meeste geld?. Daarna vertrekt de groep naar het échte Binnenhof en krijgen ze een rondleiding door de Tweede Kamer.

Madurodam: goed voor kinderen
Madurodam is dé plek waar binnen- en buitenlandse bezoekers ontdekken waar ons kleine land groot in is. Sinds 1952 geeft Madurodam de grote verhalen van Nederland van generatie op generatie door. Madurodam kiest ervoor om deze verhalen op verschillende manieren te vertellen: miniatuur, interactief of door een complete belevenis waarbij de bezoeker op een indringende manier wordt meegenomen naar een belangrijk moment in de historie. Madurodam schenkt haar opbrengsten aan goede doelen voor kinderen. De focus van het goede doelenbeleid is het ontdekken en ontwikkelen van talent van kinderen in de basisschoolleeftijd.

Voor interviewaanvragen: Eline van Lelyveld 06-21227307 of evanlelyveld@madurodam.nl

Madurodam

plaats:
Den Haag
website:
http://www.madurodam.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234