Zien waar gedoneerd geld terecht komt met Charity App

Hilversum, 12 oktober 2015 - Vanaf vandaag is het met de Charity App van Favoraid voor goede doelen mogelijk om op locatie te laten zien hoe het gaat met de voortgang van de projecten. Op deze manier kan er transparanter worden gecommuniceerd over de besteding van donaties.
Niet alleen de 'harde cijfers' maar juist de persoonlijke betekenis van waar het geld terechtkomt.

Martijn Draaisma, één van de oprichters van het platform zegt hierover: "De app maakt het voor goede doelen mogelijk om persoonlijker en met meer beleving te communiceren met de donateur over wat er gebeurt met gedoneerd geld. Op projectniveau worden foto en video updates 'uit het veld' gehaald".

De oprichters proberen het voor donateurs tastbaar te maken waar hun geld precies heen gaat. "De donateur betaalt in feite voor een goed gevoel en dat gevoel wordt teruggegeven Via periodieke updates worden ze op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen,"aldus de oprichter.

De huidige techniek maakt het mogelijk om via smartphones authentieke foto's en video's te maken. Het is een krachtig instrument om de verslaglegging van goede doelen te optimaliseren en 'gevers' te betrekken en te binden.

In de praktijk
Op het platform staan communicatiemedewerkers op het hoofdkantoor en de projectmedewerkers op locatie met elkaar in verbinding. Via de berichtenservice worden concrete opdrachten aan de projectmedewerkers gegeven.

Mocht er op locatie geen internet zijn, dan worden er nog steeds foto's en video's gemaakt en opgeslagen op de app. Op een later tijdstip, wanneer internet beschikbaar is, worden de foto's en video's automatisch naar het dashboard van het goede doel doorgestuurd.Donateurs ontvangen automatisch een mail met de updates.

Favoraid maakt ontwikkelingsprojecten zichtbaar voor o.a. Plan Nederland, Cordaid, Liliane Fonds en de Dierenbescherming.

Downloaden en gebruiken
De app is beschikbaar voor Google Android in de Google play store en voor iOS in de Apple store.
Om de app te gebruiken dien je een account bij Favoraid te hebben.

Geplaatst in:

Favoraid

plaats:
Hilversum

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234