Nutricia verhoogt Europese productiecapaciteit met 50 mln pakken

EMBARGO TOT MAANDAG 12 OKTOBER OM 8:00 UUR

Nutricia gaat vanaf vandaag haar Europese productiecapaciteit voor Nutrilon Standaard met 50 miljoen pakken babyvoeding per jaar verhogen. Hierdoor kan de producent van de populaire babymelk de leveringen van Nutrilon Standaard in Nederland de komende tijd nogmaals bijna verdubbelen en de beschikbaarheid voor ouders in Nederland vergroten. Behalve de verbetering van de beschikbaarheid in Nederland wil Nutricia hiermee ook tegemoetkomen aan de sterk gestegen wereldwijde vraag naar Nutrilon, vooral uit China.

Dit heeft het babyvoedingbedrijf uit Zoetermeer vanmorgen bekend gemaakt. De aanhoudende hoge, en internationale, vraag naar Nutrilon heeft een effect op de Nederlandse markt. De babymelk is niet altijd beschikbaar op het schap in Nederlandse winkels. Daarom verhoogde Nutricia eerder de productie van babyvoeding met 40 miljoen pakken. Met deze nieuwe productiecapaciteit zijn nu dus in totaal 90 miljoen extra pakken babyvoeding per jaar beschikbaar. Daarvan is een deel bestemd voor ouders in Nederland, want voor de tweede keer in twee jaar zal Nutricia de levering van Nutrilon Standaard in Nederland bijna verdubbelen.

Nutricia verwacht dat de schappen met Nutrilon in Nederland door deze productie-uitbreiding beter gevuld zullen zijn. Veel Chinese ouders kiezen na een aantal problemen met in China geproduceerde babymelk voor babyvoeding uit Europa. Ze willen vooral A-merken als Nutrilon, maar wel met een Nederlands etiket. Daardoor is een run op Nutrilon Standaard in Nederlandse winkels ontstaan. Met de vandaag aangekondigde maatregelen wil Nutricia, naast de andere initiatieven die het al neemt samen met de winkeliers, helpen om ook de rust op de winkelvloer te herstellen.

Tegelijk garandeert het bedrijf dat ouders altijd Nutrilon Standaard kunnen krijgen in haar webshop nutriciavoorjou.nl en in de webshops van partners van Nutricia. Wie via de webshop nutriciavoorjou.nl Nutrilon Standaard bestelt, krijgt het pak binnen 24 uur gratis thuisbezorgd.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Corporate Affairs op het nummer 079 353 96 15.

Nutricia Nederland B.V.

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234