'Bos-kinderen' ontvangen eerste Bosatlas van Nederland Junior

Unieke uitgave: kinderatlas volledig over Nederland

Vandaag hebben tien kinderen met de achternaam Bos het eerste exemplaar van De Bosatlas van Nederland Junior, de eerste kinderatlas die volledig over Nederland gaat, ontvangen. De lancering vond plaats in de Groningse Kinderboekwinkel in Groningen, de plek waar Meester Bos bijna 140 jaar geleden zijn eerste Bosatlas maakte.

Waar leven edelherten, wilde zwijnen en reeën? Welke provincie heeft de meeste attractieparken? En welke Nederlandse bedrijven zijn wereldberoemd? Deze en talloze andere onderwerpen net als leuke weetjes - zo heeft de provincie Zeeland bijna net zoveel inwoners als de stad Utrecht en staat de kerk van Bedum schever dan de toren van Pisa - passeren de revue in De Bosatlas van Nederland Junior. Het is de eerste en enige kinderatlas die zich enkel en alleen richt op Nederland. De atlas sluit aan bij de belevingswereld van kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Over Noordhoff Uitgevers en De Bosatlas
Het Groningse Noordhoff Uitgevers is sinds 1877 uitgever van de overbekende De Grote Bosatlas. De eerste uitgave was van de hand van de Groningse schoolmeester P.R. Bos. Zijn uitgangspunt was om slechts het hoognodige op de kaarten te vermelden en leerlingen niet met informatie te overvoeren. De eerste Bosatlas verscheen in 1877 onder de naam Bos' Schoolatlas der geheele aarde. 54 edities zijn tot op heden van dit standaardwerk verschenen. Naast schoolatlassen geeft Noordhoff Uitgevers ook atlassen uit voor thuis: De Bosatlas van Nederland Junior is een volledig nieuwe atlas voor thuis, speciaal ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Geplaatst in:

Neem voor meer informatie contact op met Floortje Muskens || Tekst, PR & Communicatie via M 06-246 700 46 of E floortje@floortjemuskens.nl

De Bosatlas van Nederland Junior is verkrijgbaar voor Euro 29,95. ISBN: 978 9001 12013 9

Noordhoff Uitgevers

plaats:
Groningen
website:
http://www.noordhoffuitgevers.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234