Diebolds Mobile Cash Access-software overbrugt kloof tussen fysieke en digitale cashwerelden voor financiële instelling in New York

ALMA Bank wordt een van de eerste financiële instellingen die kaartloze geldautomaten in Noord-Amerika zal inzettenLONG ISLAND CITY, New York, 9 oktober 2015 /PRNewswire/ -- ALMA Bank maakt al geruime tijd gebruik van de topservices en technologie van Diebold, Incorporated en nu zal deze financiële instelling uit New York ook de innovatieve Mobile Cash Access-software van Diebold introduceren om consumenten in staat te stellen een geldautomaattransactie in gang te zetten met een mobiel apparaat.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20080725/DIEBOLDLOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20080725/DIEBOLDLOGO]

Toen consumenten in een recent onderzoek werden gevraagd welke nieuwe functionaliteit voor self-servicesystemen zou moeten worden geboden door financiële instellingen, kwamen ondersteuning voor kaartloze transacties en integratie van mobiele telefoon als eerste en tweede keuze uit de bus, een duidelijk signaal van het toenemende belang van consumententransacties(1).

"Onze klanten staan via hun mobiele apparaten in digitale verbinding met de wereld. Daarom zoeken we steeds weer naar manieren om het gemak van ons mobiele aanbod voor consumenten te vergroten", aldus George Katsiaunis, president en CEO van ALMA Bank. "Met Diebolds Mobile Cash Access-oplossing kunnen we onze klanten toegang geven tot hun geld op een nieuwe, innovatieve manier waardoor we overal kunnen zijn waar onze klanten zijn."

Mobile Cash Access stelt consumenten in staat om transacties te verrichten vanaf hun mobiele apparaat door te kiezen van welke rekening het bedrag moet worden opgenomen. Als ze bij een geldautomaat komen, kunnen ze met hun smartphone gewoon een Quick Response-code (QR) scannen op het geldautomaatscherm om de transactie zonder betaalkaart te voltooien. Multi-factorverificatie zorgt ervoor dat de transacties veilig verlopen. Door de noodzaak voor het gebruik van een betaalpas weg te halen, versnelt Mobile Cash Access de transactietijd aanzienlijk en wordt het risico op geskimde betaalkaarten, fraude en diefstal verkleind omdat gevoelige klantgegevens nooit op het mobiele apparaat worden opgeslagen maar via een veilige VPN-verbinding worden overgedragen naar de geldautomaat.

"ALMA Bank is een toonaangevende innovator in de regionale sfeer en is een van de eerste financiële instellingen in Noord-Amerika die inspringt op de trend van mobile integratie in de financiële self-servicesector" zegt Alan Kerr, executive vicepresident software van Diebold. "Onze software-oplossingen blijven een brug slaan voor de digital kloof en maken interacties mogelijk die de ervaring van de consument met een financiële instantie onderscheidt van de rest."

(1) EY: Winning through Customer Experience, 2015.

Over ALMA Bank ALMA Bank, een full-service financiële instelling met middelen van meer dan USD 1 miljard, is een gemeenschapsgerichte bank met een gevarieerd aanbod aan persoonlijke en zakelijke producten en diensten. De bank heeft een reputatie opgebouwd dat ze de behoeften van de gemeenschap centraal laat staan door nadruk te leggen op het belang van gepersonaliseerd bankieren en financiële oplossingen die aansluiten op de behoeften van haar klanten. ALMA Bank is actief vanuit New York en New Jersey en werkt aan de uitbreiding van haar uitzonderlijke kwaliteit in productenaanbod en dienstverlening naar een nog groter toegangsnetwerk. Ga voor meer informatie naar almabank.com.

Over Diebold Diebold, Incorporated levert de technologie, software en diensten die mensen over de hele wereld toegang bieden tot hun geld en de kloof tussen fysieke en digitale wereld handig, veilig en efficiënt overbruggen. Sinds de oprichting in 1859 heeft Diebold zich ontwikkeld tot een toonaangevende provider van uitzonderlijke innovatie, beveiliging en dienstverlening op het gebied van self-service voor financiële, commerciële, retail- en andere markten.

Diebold heeft circa 16.000 medewerkers wereldwijd en diens hoofdkwartier is gevestigd in de buurt van Canton, Ohio, VS. Bezoek Diebold op www.diebold.com [http://www.diebold.com/] of volg Diebold via Twitter: http://twitter.com/DieboldInc [http://twitter.com/DieboldInc].Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20080725/DIEBOLDLOGO


Diebold, Incorporated


CONTACT: Contactpersoon media, Renee Murphy, +1 330 490 5825,renee.murphy@diebold.com; Contactpersoon investeringen, Steve Virostek, +1330 490 6319, stephen.virostek@diebold.com


Web site: http://www.almabank.com/http://www.diebold.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234