Spectaculair bloemenmozaïek in Keukenhof

Keukenhof tuinmannen planten zeven miljoen bloembollen

Lisse, op donderdag 8 oktober hebben de tuinmannen van Keukenhof de eerste bollen geplant van een spectaculair bloemenmozaïek. Met dit bloemenmozaïek is een start gemaakt met het planten van zeven miljoen bloembollen in Keukenhof.

Het Keukenhof thema voor 2016 is "Gouden Eeuw". De periode waarin Nederland een bloeiperiode doormaakte op het gebied van handel, wetenschap en kunst. Dit is ook de periode waarin de wereld werd ontdekt en de tulpenhandel floreerde.

Het nieuwe bloemenmozaïek toont een Delfts Blauw tegel waarin de handel over zee en Amsterdamse grachtenpanden zijn afgebeeld. Het mozaïek is voor het eerst in twee lagen geplant voor een langere bloei in het voorjaar. Het mozaïek heeft een afmeting van 250m2. Er zijn 100.000 bloembollen gebruikt; tulp, muscari en crocus.

De Gouden Eeuw vormt naast het bloemenmozaïek een inspiratie voor de vele bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen. Nieuw in 2016 zijn een Gouden Eeuw inspiratietuin en een Delfts Blauw tuin.

Keukenhof is in 2016 geopend van 24 maart t/m 16 mei.

Keukenhof

plaats:
Lisse

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234