Informatiebijeenkomsten voor de VvE

De volgende gratis informatiebijeenkomsten van VvE Belang zullen dit jaar plaatsvinden:

Roermond: 15 oktober Theater Oranjerie
Den Bosch: 22 oktober Congrescentrum 1931 Brabanthallen
Groningen: 29 oktober Martini Plaza
Haarlem: 3 november Philharmonie
Arnhem: 10 november Gelredome
Rotterdam: 18 november Ahoy
Utrecht: 24 november Jaarbeurs

PROGRAMMA OVERZICHT
Ook dit jaar hebben we weer een boeiend programma samengesteld. De bijeenkomsten bestaan uit een plenaire bijeenkomst en zes presentaties. Deze presentaties worden verdeeld over het eerste en het tweede deel van het congres waardoor u twee presentaties naar keuze kunt bijwonen. Het plenaire programma start om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. De presentaties voor de pauze zijn van 13.00 uur tot 14.00 uur en na de pauze van 15.00 uur tot 16.00 uur.

In het plenaire hoofdprogramma wordt u bijgepraat over alle nieuwe ontwikkelingen die voor u als bestuurder van de VvE, of als appartementseigenaar van belang zijn. Elk jaar zijn er belangrijke uitspraken van rechters, nieuwe wet- en regelgeving, energiebesparende maatregelen, nieuwe producten en diensten . Na een uur bent u weer helemaal up to date.
Het programma is als volgt:

◾ 10.00 uur Ontvangst en gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken
◾ 11.00 uur Plenaire opening/welkom: stand van zaken en actualiteiten
◾ 12.00 uur Lunch en gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken
◾ 13.00 uur Congres deel 1: u kunt een keuze maken uit 3 presentaties waarvan onderstaand de beschrijving
◾ 14.00 uur Pauze - bezoek informatiemarkt
◾ 15.00 uur Congres deel 2: u kunt een keuze maken uit 3 presentaties waarvan onderstaand de beschrijving
◾ 16.00 uur We ronden het programma af met een borrel en gelegenheid bezoek informatiemarkt
◾ 17.00 uur Einde congres

PRESENTATIES CONGRES DEEL 1
U kunt een keuze maken uit de volgende 3 presentaties:

Calamiteiten en de verantwoordelijkheid van de VvE

De laatste tijd zien we dat er regelmatig iets mis gaat binnen het complex. Denk bijvoorbeeld aan brand en explosies. Is uw VvE voorbereid op zo'n calamiteit? Zijn uw installaties gekeurd en weet iedereen wat hij of zij moet doen bij een calamiteit.

Effectief vergaderen binnen de VvE
Waarom komen er zo weinig leden op de ALV, en wat kunnen we daaraan doen? Hoe krijg ik een "lastig"voorstel door de ALV? Wat moeten we doen om de vergadering aantrekkelijk te maken, en hoe zien goede notulen eruit? Wat wordt er van mij als lid van de VvE gevraagd? Al die onderwerpen - en nog veel meer- komen aan de orde tijdens deze presentatie. Ga mee op reis in de mooie VvE-wereld, en vermijd de jungle!

Energiebesparing; belemmeringen en oplossingen

Veel VvE's zijn zich inmiddels bewust van het feit dat er energiebesparende maatregelen getroffen moeten worden. Eigenaars en besturen lopen echter tegen veel problemen aan bij energiebesparende projecten. Wij maken de problemen inzichtelijk en geven oplossingsrichtingen aan. Tevens laten we zien hoe een goed energie-advies eruit ziet en wat u ermee kunt doen.

PRESENTATIES CONGRES DEEL 2

U kunt een keuze maken uit de volgende 3 presentaties:

Inbraak en veiligheid binnen en rondom het complex

Deze presentatie wordt gegeven door de heer Evert Jansen. Hij is een ervaringsdeskundige met een grijs verleden. Hij weet als geen ander welke risico's er op de loer liggen. Hij laat dat vanuit de dagelijkse praktijk zien en wat u eraan kunt doen. Aansluitend zal Martien Klumper ingaan op recente verzekeringsontwikkelingen voor VvE's. U wordt meegenomen in de diverse ontwikkelingen zoals de sterke stijgingen van waterschades, wijzigingen omtrent verzekeringen en uw VvE-beheerder. Daarnaast zal hij ingaan op een toename van grote brandschaden veroorzaakt door bewoners.

Alles rondom het huishoudelijk reglement

Het huishoudelijk reglement is een belangrijk document binnen de VvE's. Er zijn VvE's die nog geen huishoudelijk reglement hebben en er zijn talloze VvE's met een huishoudelijk reglement dat in de loop van de tijd is ontstaan en aangepast. Vaak staan er zaken in die er niet in thuis horen. In deze presentatie gaan we in op het nut en de noodzaak van het huishoudelijk reglement en de wat u wel en niet kunt en mag regelen en hoe het huishoudelijk reglement tot stand komt en gewijzigd kan worden.

Basisregels van het appartementsrecht
Een eyeopener voor bestuurders en appartementseigenaars die nog niet (of onvoldoende) bekend zijn met het appartementsrecht.

VvE INFORMATIEMARKT

Voorafgaand aan de plenaire opening, in de pauze en na afloop van de bijeenkomsten kunt u een uitgebreide informatiemarkt bezoeken, waar circa 40 bedrijven hun producten en diensten presenteren.


GRATIS AANMELDEN kan via www.vvebelang.nl

Raymond Keulen 0162-469120 06-51438965 keulen@vvebelang.nl

VvE Belang

plaats:
Oosterhout
website:
http://www.vvebelang.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234