Minister-president Mark Rutte opent nieuw US HQ van Backbase, verwacht groei van 300+ mensen

Vandaag heeft de Nederlandse minister-president Mark Rutte het nieuwe hoofdkantoor van Backbase in Noord-Amerika geopend. Dit tijdens de 3 daagse economische missie die Rutte samen doet met de Vlaamse minister-president Bourgeois.

Backbase is een snel groeiend fintech bedrijf, opgericht in 2003 in Amsterdam door Jouk Pleiter (voorheen oprichter van Tridion, later overgenomen door SDL en hernoemd naar SDL Tridion). In de afgelopen jaren heeft Backbase digital banking software geleverd om de online and mobiele customer experience te verbeteren bij diverse financiële instellingen over de wereld: van ABN AMRO Bank in Nederland, tot CheBanca! in Italie, Credit Suisse in Zwitserland, Metro Bank in Verenigd Koninkrijk, PZU in Polen, Sberbank in Rusland, Westpac in Australie, en Goldman Sachs en Keybank in de Verenigde Staten.

Sinds 2005 is Backbase actief in de Verenigde Staten en heeft recent haar Amerikaanse hoofdkantoor naar Atlanta verplaats. Het doel van Backbase is om de 10+ jaar ervaring in het maken van state-of-the-art digital banking platforms naar de Amerikaanse market te brengen, gericht op de tier 1 en 2 banken en de grotere credit unions. Het Atlanta kantoor van Backbase zal op korte termijn groeien naar 150 medewerkers, gericht op sales, professional services, support en cloud operations voor de Noord Amerikaanse market. Tegelijkertijd groeit het Amsterdamse kantoor van Backbase met 40% ieder jaar en hier vind nog steeds het meerendeel van de R&D activiteiten plaats, alsmede de Europese en internationale sales, support, en professional services. In de komende jaren verwacht Backbase een groei van 300+ mensen wereldwijd.

Momenteel werken er 300+ mensen bij Backbase, en werkt Backbase voor 60+ financiële instellingen wereldwijd om hun te helpen sneller te innoveren en een betere online and mobiele klant ervaringen te leveren. Industry analyst Forrester heeft Backbase vorig maand uitgeroepen tot 'leader' in de category 'omni-channel digital banking solutions' en IT analyst Gartner noemt Backbase 'the most visionary' in hun 'Magic Quadrant for Mobile Application Development Platforms'.

www.backbase.com

Media contact:
Jelmer de Jong
Global Head of Marketing
Mobiel: 06 230 260 12
Mail: jelmer@backbase.com

Backbase

plaats:
Atlanta
website:
http://www.backbase.com

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234