Aegate reageert verheugd op de vaststelling van de gedelegeerde handelingen inzake de EU richtlijn tegen vervalste geneesmiddelen

LONDON, October 7, 2015 /PRNewswire/ --

Aegate reageert verheugd op de vaststelling van de gedelegeerde handelingen ("Delegated Act") inzake veiligheidskenmerken op de verpakking van geneesmiddelen voor menselijk gebruik. De implementatie van de Europese richtlijn inzake vervalste geneesmiddelen ("Falsified Medicines Directive" of "FMD") wordt hierdoor ondersteund.

De FMD biedt een unieke kans om patiënten te beschermen voor de nadelige gevolgen van vervalste geneesmiddelen en de gedelegeerde handeling inzake veiligheidskenmerken zal een integrale rol spelen in dat succes. De voorlopige teksten werden reeds in augustus van dit jaar gepubliceerd en zijn nu aangenomen door de Europese Commissie.

In zijn commentaar zegt Aegate Chief Executive Mark De Simone hierover: 

'Wij zijn uitermate blij met de adoptie van de gedelegeerde handelingen. Dit is een belangrijke dag in de strijd ter voorkoming dat vervalste, vervallen en/of teruggeroepen geneesmiddelen bij de patiënt terecht komen.' De publicatie zal snel volgen, dus betrokkenen zouden deze tijd moeten gebruiken om hun beslissingen te versnellen.

'De stappen die de farmaceutische producenten en aanverwante organisaties over de volgende maanden nemen zijn van vitaal belang voor het succes van de FMD. Wanneer de gedelegeerde handelingen in het Publicatieblad van de Europese Unie zullen verschijnen, zal men over een kort tijdsbestek van drie jaar beschikken om alle lidstaten klaar te stomen voor de FMD - er is dus geen tijd te verliezen.'

'Er wordt veel belang gehecht aan de invoering van de serialisatie en de nieuwe 2D barcodes, die een enorme impact zullen hebben op het productieproces, maar de echte complexiteit is het testen van de nieuwe codes in het kader van het authenticatiesysteem. Met duizenden producenten in elk land zal een gefaseerde aanpak noodzakelijk zijn en daarom is drie jaar in geen geval een lange periode. Zonder het authenticatiesysteem in plaats om de producten te controleren kan men niet voldoen aan de FMD. Onze eerste zorg moet een effectieve, efficiënte en tijdige uitvoer zijn van het systeem, waarbij de impact op farmaceutische producenten, ziekenhuizen, apotheken, en het voornaamste, op de patiënten zelf minimaal is.'

'Aegate is de marktleider in geneesmiddelenverificatie systemen. Wij zijn het enige bedrijf dat uitsluitend toegespitst is op en gespecialiseerd is in verificatietechnologie, praktijk ervaring heeft en beschikt over een volledig functioneel systeem, dat al operationeel is in negen lidstaten van de EU. Onze expertise is uniek en we verkeren bij uitstek in de positie om belanghebbenden onze praktische ervaring te helpen benutten.

'Ik ben er van overtuigd dat onze diensten niet alleen aan de eisen van de gedelegeerde handelingen voldoen, maar deze op veel gebieden ruimschoots overtreffen. Wij blijven er alles aan doen om met alle belanghebbenden samen te werken en ervoor te zorgen dat apotheken en andere geneesmiddelenuitgiftepunten in Europa klaar zijn voor de FMD.'

Aegate is de toonaangevende expert in geneesmiddelen verificatie, en Aegate's 'best-in-class' verficatie technologie is reeds actief in apotheken in negen Europese landen (België, Italië, Griekenland, Ierland, Cyprus, Polen, Nederland, Roemenië & Groot-Brittannië).

Over Aegate 

Met een gedocumenteerde geschiedenis van tot op heden 3.6 miljard gescande geneesmiddelen en een gemiddelde van 200.000 transacties per uur over 21.000 afleveringspunten is Aegate de belangrijkste actieve leider in verificatie van geneesmiddelen. De Reach, Assure en Protect diensten beantwoorden aan de eisen van alle stakeholders. Aegate is een Europees bedrijf met verscheidene kantoren in Europa en wordt internationaal ondersteund door de industrie en de apothekers. Ons doel is patiënten te beschermen tegen vervalste, teruggeroepen of vervallen geneesmiddelen.

Wij hanteren een extreem beveiligd real-time systeem om de authenticiteit van de geneesmiddelen te controleren. Dit gebeurt naadloos van producent naar apotheek, en voldoet aan de Europese wet tegen vervalste geneesmiddelen. Het netwerk van Aegate ondersteunt eveneens een berichtendienst die bijkomende informatie verschaft aan de apotheker op het moment van aflevering, dit kan regelgevende of veiligheidsinformatie zijn, gebruiksinformatie voor de patiënt alsmede informatie om therapietrouw te bevorderen.

Meer informatie over Aegate vindt u hier: http://www.aegate.com


Aegate


CONTACT: Aegate, Sean O'Connell, +44-1763-268-160, prglobal@idbs.com;Edelman, Bernard D'heygere, +32-250-0012, bernard.dheygere@edelman.com;aegate@edelman.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234