Voor het eerst Amsterdamse domeinnamen onder de hamer

Internationale belangstelling voor taxi.amsterdam

Ondernemers die op zoek zijn naar een bijzondere domeinnaam kunnen deze week terecht bij online veilinghuis Catawiki. Daar worden op dit moment namelijk voor de allereerste keer premium .amsterdam domeinnamen geveild. Amsterdam is met .amsterdam sinds begin dit jaar de enige stad in Nederland met een eigen internetextensie. Onze hoofdstad voegt zich daarmee in het rijtje wereldsteden als New York, Parijs en Berlijn. De veiling is ook voor ondernemers buiten Nederland interessant, want naast typische Amsterdamse domeinnamen als vondelpark.amsterdam of mokum.amsterdam, worden er ook internationaal aansprekende domeinnamen zoals weekend.amsterdam en lastminute.amsterdam geveild. Tijdens de veiling komen in eerste instantie 55 .amsterdam domeinnamen onder de hamer, waarbij de hoogste opbrengst wordt verwacht voor taxi.amsterdam. Op deze domeinnaam wordt intussen al meegeboden door nationale en internationale taxibedrijven.

Veiling
De introductie van .amsterdam is gefaseerd verlopen. 'Bedrijven zoals Apple, Google en Ajax hebben hun merk kunnen vastleggen,' zegt Paul Molenaar, directeur van dotAmsterdam die de domeinnamen in opdracht van de gemeente Amsterdam mag uitgeven. ''Dat om te voorkomen dat een Feyenoorder er met bijvoorbeeld ajax.amsterdam vandoor zou gaan. We hebben ruim 5000 populaire domeinnamen gereserveerd voor de veiling. Daarvan komen er nu in deze eerste veiling 55 onder de hamer''.

Amsterdam sterk merk
Volgens Diana van der Valk, domeinnamen expert bij Catawiki kan de waarde van de te veilen domeinnamen oplopen tot vele duizenden euro's per stuk. ''De meeste waardevolle .nl domeinnamen zijn inmiddels wel bezet, dus moeten ondernemingen op zoek naar nieuwe extenties. Omdat Amsterdam wereldwijd een bekender en sterker merk is dan Nederland zijn ondernemers erg enthousiast over de komst van deze nieuwe extensie''.

De veiling is inmiddels gestart en duurt tot en met vrijdag 16 oktober
De veiling is te bekijken via www.catawiki.nl/domeinnamen of www.catawiki.amsterdam

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Catawiki
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

of
dotAmsterdam
Paul Molenaar, directeur dotAmsterdam
paul@geefmijmaar.amsterdam
06-42744833

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 60 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234