Nieuw College van Burgemeester en Wethouders van Madurodam

Nieuw College van Burgemeester en Wethouders van Madurodam
Ingrid van Engelshoven installeert het uit kinderen bestaande College

Op 6 oktober werd het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders van Madurodam geïnstalleerd door locoburgemeester van Den Haag Ingrid van Engelshoven, wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs. De (jonge) kandidaten hielden een betoog als antwoord op de vraag: hoe ziet een stad eruit als kinderen de baas zijn?
Sinds 2014 wordt de burgemeester gekozen door medewerkers van Madurodam. Daarmee is onze burgemeester de enige gekozen burgemeester van Nederland. Het College bestaat uit 10 leerlingen van middelbare scholen uit Den Haag en omgeving. Elk lid zit gedurende een periode van 1 jaar in het College. Het College van Burgemeester en Wethouders denkt onder andere mee over de goede doelen die Madurodam steunt. Zij focussen daarbij op het thema 'Leuk Leren'.

Alle leden van het College bezoeken aanvragers van ons fonds en brengen daarover verslag uit in de bestuursvergadering. In die vergadering beslissen ze vervolgens mee over welke doelen gesteund worden. Naast deze werkzaamheden zijn de Burgemeester en Wethouders aanwezig bij officiële gelegenheden van Madurodam en gaan ze op werkbezoek bij de Burgemeester van Den Haag. Prinses Beatrix was 28 jaar lang burgemeester van Madurodam. Toen zij werd gekroond, is zij Beschermvrouwe van Madurodam geworden.

Foto: Janiek Dam
De burgemeester is geworden: Noah van Meekeren
De loco-burgemeester is geworden: Fiona Wiggers

Het College van B&W bestaat nu uit de volgende kinderen: Yannick Aliet, Josephine Dekker, Niels Levelt, Isar Meijer, Quinten Oostwegel, Marleen Valkenburg, Noah van Meekeren, Julia van Sminia, Maarten van Veen, Fiona Wiggers

Over Madurodam
Madurodam is dé plek waar binnen- en buitenlandse bezoekers ontdekken waar ons kleine land groot in is. Sinds 1952 geeft Madurodam de grote verhalen van Nederland van generatie op generatie door, ook interactief en door ontdekkend leren. Madurodam schenkt haar opbrengsten aan goede doelen voor kinderen, met als focus het ontdekken en ontwikkelen van talent van kinderen in de basisschoolleeftijd.

Voor meer informatie: Eline van Lelyveld evanlelyveld@madurodam.nl of 0621227307

Madurodam

plaats:
Den Haag
website:
http://www.madurodam.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234