'Rechters moeten tegen een stootje kunnen' in 5e Meillo-lezing

Rechters voelen zich in het publieke debat vaak te snel beledigd. Ze zouden een groter incasseringsvermogen moeten hebben. Dit stelt strafrechter en opiniemaker Rinus Otte, op 8 oktober in de Rode Hoed één van de drie sprekers in de Meillo-lezing over de vrijheid van meningsuiting en het Grote Gelijk. "Emoties horen bij de rechtspraak", zegt Otte. "Als ze een tomaat naar de rechter gooien, breng je gewoon je toga naar de stomerij and that's it.
Het Grote Gelijk ( "Ik heb altijd gelijk", "mijn mening is de juiste" en "ik heb het recht te zeggen wat ik vind") is als interpretatie van de vrijheid van meningsuiting gekozen als uitgangspunt voor de drie sprekers journalist Rob Wijnberg, debater Lars Duursma en strafrechter Rinus Otte.
De Meillo-lezing is een jaarlijks terugkerend Ted-x achtige lezing georganiseerd door SSR, het opleidingsinstituut van de rechterlijke macht, over de passie voor het recht. Bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in recht en rechtspraak. De lezing is vernoemd naar oud-raio en gepassioneerd officier van justitie Eva Meillo die in 2008 overleed. Inmiddels deelden 12 sprekers hun passie voor het recht zoals UN-diplomate Sigrid Kaag, Connie Palmen, Ernst Hirsch Ballin, Andrée van Es en Fons Orie.

Aanmelden Meillo-lezing van 15.00 - 19.00 uur in de Rode Hoed te Amsterdam nog mogelijk via events@ssr.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Pers is van harte welkom.

mr. Conny Hendriksen Van Eijk
marketing communicatie adviseur
c.hendriksen@ssr.nl
0648138714

Studiecentrum Rechtspleging SSR

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.ssr.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234