Speciaal voor kinderen: De Bosatlas van Nederland Junior

Waar leven edelherten, wilde zwijnen en reeën? Welke provincie heeft de meeste attractieparken? Waarom zijn de weilanden in Utrecht zo smal en kaarsrecht? En welke Nederlandse bedrijven zijn wereldberoemd? Dit en nog heel veel meer is terug te vinden in de speciale kinderatlas De Bosatlas van Nederland Junior. Met een tour langs alle provincies en via allerlei thema's - van bodemschatten tot vrijetijd - maken kinderen een spannende ontdekkingsreis door eigen land. Die reis start op vrijdag 9 oktober om 16.00 uur in de Groningse Kinderboekwinkel in de Stoeldraaierstraat in Groningen. Op de plek waar Meester Bos bijna 140 jaar geleden zijn eerste Bosatlas maakte, ontvangen tien kinderen met de achternaam Bos het eerste exemplaar van de atlas.

Unieke combinatie van foto's, teksten en kaarten
De nieuwe Bosatlas van Nederland Junior is de eerste en enige kinderatlas die zich enkel en alleen richt op Nederland. De atlas sluit volledig aan bij de belevingswereld van kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Herkenbare kaarten met de duidelijke Bosatlasstijl en talloze foto's leiden de nieuwsgierige kinderogen langs talloze boeiende plekken in Nederland. Heldere en korte teksten vertellen over plaatsen en verschijnselen. Kleurige kijkplaten laten kinderen verrassende onderwerpen speels ontdekken.

Écht waar?
En wat te denken van de rare namenkaart waarop plaatsnamen als Pelikaan, Muggenbeet en Monster een plekje hebben. Ook staan er allerlei leuke raar-maar-waar feitjes en bijzondere wist-je-datjes in de atlas. Wist je bijvoorbeeld dat in Zuid-Limburg onder de grond honderden kilometers aan verlaten gangen lopen? En dat de provincie Zeeland bijna net zo veel inwoners heeft als de stad Utrecht?

Ontdekkingsreis in eigen land
"Nederland is qua omvang niet zo groot, toch valt er heel veel over te vertellen. Het verdient dan ook een eigen atlas, speciaal voor kinderen. De Bosatlas van Nederland Junior prikkelt de fantasie en maakt kinderen nieuwsgierig naar hun eigen omgeving en het land waar ze opgroeien," aldus Peter Vroege, uitgever Atlassen.

Over Noordhoff Uitgevers en De Bosatlas
Het Groningse Noordhoff Uitgevers is sinds 1877 uitgever van de overbekende De Grote Bosatlas. De eerste uitgave was van de hand van de Groningse schoolmeester P.R. Bos. Zijn uitgangspunt was om slechts het hoognodige op de kaarten te vermelden en leerlingen niet met informatie te overvoeren. De eerste Bosatlas verscheen in 1877 onder de naam Bos' Schoolatlas der geheele aarde. 54 edities zijn tot op heden van dit standaardwerk verschenen. Naast schoolatlassen geeft Noordhoff Uitgevers ook atlassen uit voor thuis: De Bosatlas van Nederland Junior is een volledig nieuwe atlas voor thuis, speciaal ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Geplaatst in:

Neem voor meer informatie contact op met Floortje Muskens || Tekst, PR & Communicatie via M 06-246 700 46 of E floortje@floortjemuskens.nl

LANCERINGSMOMENT & AANMELDEN
Op vrijdag 9 oktober vindt om 16.00 uur in de Groningse Kinderboekwinkel de lancering van De Bosatlas van Nederland Junior plaats. Pers is welkom hierbij aanwezig te zijn, vooraf aanmelden bij Floortje Muskens is gewenst. Na aanmelding volgt verdere informatie.

De Bosatlas van Nederland Junior is vanaf 9 oktober verkrijgbaar voor Euro 29,95. ISBN: 978 9001 12013 9

Noordhoff Uitgevers

plaats:
Groningen
website:
http://www.noordhoffuitgevers.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234