Kleimeier benoemd tot hoogleraar Entrepreneurial Finance and Banking

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft mw. dr. Stefanie Kleimeier benoemd tot hoogleraar Entrepreneurial Finance and Banking. Deze benoeming bij de faculteit Management, Science & Technology heeft een omvang van 0,2 fte en een looptijd van vijf jaar. De benoeming gaat in per 1 oktober 2015.

Existentiële vragen
De laatste decennia heeft het onderzoek op het gebied van Finance and Banking een sterke ontwikkeling doorgemaakt. De recente financiële crisis en de daaropvolgende recessie hebben een grote impact gehad op zowel de banken, als bedrijven en consumenten. De financiële wereld ziet zich geconfronteerd met existentiële vragen over de duurzaamheid van hun bedrijfsmodel nu toezichthouders verreikende regulering overwegen. Deze ontwikkelingen hebben ook hun gevolgen voor de ontwikkelingen op onderzoeksgebied. Het vakgebied kent een grote synergie tussen academische innovatie en financiële praktijk. In deze context hecht de faculteit Management, Science & Technology dan ook grote waarde aan een leerstoel Entrepeneurial Banking and Finance, die zich richt op een combinatie van academische en professionele aspecten van dit domein zowel in onderzoek als in onderwijs.

Verankeren
Professor Kleimeier is reeds goed gevestigd in de onderzoekswereld van het finance-onderzoek. Binnen de faculteit zal zij onderzoeksprojecten op het gebied van Finance and Banking initiëren, coördineren en begeleiden. Daarnaast zal ze bijdragen aan het onderwijs op dit vakgebied en als ervaren docente ook een belangrijke bijdrage leveren aan het herontwerp van het curriculum van de Open Universiteit.

Over Stefanie Kleimeier
Prof. dr. Stefanie Kleimeier (Herford, Duitsland, 1966) is gepromoveerd aan de University of Georgia (USA) in 1993 en momenteel werkzaam als universitair docent aan de Universiteit van Maastricht. Haar onderzoek is gericht op projectfinanciering, syndicated loans, retail banking, banking market linkages and integration. Ze heeft gepubliceerd in een groot aantal academische tijdschriften waaronder the Journal of Financial Intermediation, Oxford Bulletin of Economics and Statistics, Applied Economics, Journal of Banking and Finance, Financial Management and the Journal of International Money and Finance. Ze heeft onderzoeksfondsen verkregen van de German Academic Exchange Service, het NWO en het European Credit Research Institute en lesgegeven in 11 landen in Afrika, Azië, Europa en Noord Amerika. Stefanie Kleimeier maakt deel uit van de redactieraad van de Journal of Financial Economic Policy en de redactionele adviesraden van de International Review of Financial Analysis, Finance Research Letters en de Journal of Financial Research.

Voor meer informatie over de Open Universiteit kun u terecht op www.ou.nl
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met dr. Marga Winnubst, communicatieadviseur Open Universiteit, 045-5762999, marga.winnubst@ou.nl.

Open Universiteit

plaats:
Heerlen
website:
http://www.ou.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234