Global Jet Capital gaat zakelijke luchtvaartportfolio overnemen van GE Capital

BOCA RATON, Florida, 6 oktober 2015 /PRNewswire/ -- Global Jet Capital, een leverancier van financiële oplossingen voor lange-afstands privéjets met grote cabines, heeft erin toegestemd de porfolio voor lease en leningen in luchtvaart van GE Capital Corporate Aircraft in Noord- en Zuid-Amerika aan te schaffen, met een waarde van ongeveer $2,5 miljard netto activa.

Shawn Vick, Executive Director van Global Jet Capital zei, "Wij investeren sterk in de groei van het bedrijf, zowel organisch als door middel van strategische acquisities, zoals de acquisitie met GE. Dit is een uitstekend voorbeeld van de wijze waarop onze branche-expertise en ons investeringskapitaal samen komen om een kans te evalueren en identificeren om het bedrijf op een gedisciplineerde, goed afgewogen wijze uit te breiden."

Hij voegde toe, "Dit is een geweldige portfolio zakelijke luchtvaartactiva, en deze investering onderschrijft ons vertrouwen in de langetermijns groeimogelijkheden van de markt voor lange-afstands privéjets met grote cabines. Het prijsbereik van deze vliegtuigen ligt gemiddeld tussen de $25 en $75 miljoen, en zakelijke gebruikers en individuen met een groot vermogen zullen op zoek zijn naar concurrerende financieringsoplossingen, zonder dat zij hun eigen financiële middelen hoeven te gebruiken, die zij beter in hun eigen bedrijven kunnen investeren."

Bij het opstellen van de portfolio zakelijke luchtvaart, heeft GE Capital zich gehouden aan de meest stringente praktijken voor emissiegaranties en evaluatie van activa, samen met brancheleidende processen voor documentatie en zakelijke zekerheid.

"Wij zijn erg gelukkig dat wij onze financieringsportfolio zakelijke luchtvaart aan Global Jet Capital kunnen overdragen. Dit is een koper die zich volledig inzet voor de investering en groei van het bedrijf, zei Keith Sherin, GE Capital Chairman en CEO. "Wij weten dat onze klanten zullen profiteren van de gecombineerde kracht en expertise van het Global Jet Capital-team en dat zij nog steeds het hoge serviceniveau zullen ontvangen dat zij van ons gewend zijn", voegde hij toe.

Global Jet Capital, dat vorig jaar is gelanceerd, wordt gekapitaliseerd door drie wereldwijde investeringsbedrijven - GSO Capital Partners, een Blackstone bedrijf in partnerschap met Franklin Square Capital Partners*; The Carlyle Group; en AE Industrial Partners.

Het huidige managementteam en de directie van het bedrijf bestaat uit leidinggevenden uit de wereld van zakelijke luchtvaartfabrikanten, onderhoud- en serviceleveranciers en toonaangevende financiële instituten die de private luchtvaartindustrie samen meer dan 200 jaar hebben bediend, en die 3500 luchtvaarttransacties hebben afgerond. Als onderdeel van deze transactie sluit het GE Capital Corporate Aircraft-team zich aan bij de Global Jet Capital organisatie.

Global Jet Capital werd geadviseerd door Deutsche Bank Securities Inc., BofA Merrill Lynch en Citi samen met Latham & Watkins LLP, Clifford Chance US LLP en Kirkland & Ellis LLP als juridisch adviseurs. De uiteindelijke overdracht is onderhevig aan de gebruikelijke overdrachtsvoorwaarden en wordt naar verwachting stapsgewijs in de komende maanden uitgevoerd.

Global Jet Capital Global Jet Capital is een financieel dienstverleningsbedrijf dat financiële oplossingen biedt aan de private luchtvaartmarkt. Het bedrijf wordt gekapitaliseerd door private investeerders van wereldklasse met expertise in de wereldwijde luchtvaartbranche: GSO Capital Partners, een Blackstone-bedrijf, in samenwerking met Franklin Square Capital Partners, The Carlyle Group en AE Industrial Partners. Ons managementteam heeft expertise in financiering, vermogensbeheer, acquisitie, marketing, leaseadministratie en productondersteuning, en wij begrijpen de ingewikkelde private luchtvaartmarkt. Global Jet Capital bedient praktisch alle jurisdicties en heeft het kapitaal en de expertise om flexibel en snel te voldoen aan de behoeften van de wereldwijde private luchtvaartmarkt. www.globaljetcapital.com [http://www.globaljetcapital.com/]

GSO Capital Partners en Franklin Square Capital Partners GSO Capital Partners, met ongeveer $81 miljard aan vermogen onder beheer, is het kredietplatform van The Blackstone Group, een toonaangevende wereldwijde institutionele alternatieve vermogensbeheerder, met ongeveer $330 miljard** aan vermogen onder beheer. Franklin Square Capital Partners is een toonaangevend beheerder van alternatieve investeringsfondsen die zijn ontworpen om portfolio's van investeerders te verbeteren door toegang tot vermogensklassen, strategieën en vermogensbeheerders te bieden die meestal alleen voor grote institutionele investeerders beschikbaar zijn. Franklin Square beheert meer dan $16,8 miljard** aan vermogen. De fondsen van Franklin Square worden momenteel ondergeadviseerd door GSO of haar partners. www.blackstone.com/gso [http://www.blackstone.com/gso]

* Investering uit te voeren met fondsen die worden geadviseerd of ondergeadviseerd door GSO Capital Partners en Franklin Square Capital Partners of hun respectievelijke partners, waar van toepassing. ** Met ingang van 30 juni 2015

The Carlyle Group The Carlyle Group is een wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder met $193 miljard aan vermogen onder beheer in 128 fondsen 159 beleggingsfondsen met ingang van 30 juni 2015. Het doel van Carlyle is intelligent investeren en waarde creëren voor haar investeerders. Carlyle investeert over vier segmenten - zakelijk privévermogen, materiële vaste activa, wereldwijde marktstrategieën en oplossingen - in Afrika, Azië, Australië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Carlyle heeft expertise in verschillende branches, waaronder luchtvaart, defensie en overheidsdiensten; consumenten en retail; energie; financiële dienstverlening; gezondheidszorg, industrie, onroerend goed; technologie en zakelijke dienstverlening; telecommunicatie; en media en transport. The Carlyle Group heeft wereldwijd meer dan 1700 mensen in dienst in 35 kantoren over zes continenten. www.carlyle.com [http://www.carlyle.com/]

AE Industrial Partners AE Industrial Partners is een investeringsbedrijf voor privévermogen dat is opgericht in 1998, door David Rowe en zijn nu overleden vader, luchtvaartpionier Brian Rowe, om direct te investeren in lucht- en ruimtevaart, energieopwekking en gespecialiseerde industriële bedrijven. Vandaag de dag wordt AE Industrial geleid door 11 partners die elk gemiddeld 30 jaar relevante ervaring in uitvoer en directe investering hebben. AE Industrial is gericht op investering in productie van precisieonderdelen, distributie, onderhoud, reparatie en overhaul, en industriële servicegerichte bedrijven die van strategisch belang zij voor hun markten. AE Industrial heeft geïnvesteerd in meer dan 30 bedrijven, waaronder: Aviall, Dynamic Precision Group, Grand Prairie Accessory Services, Landmark Aviation, Kellstrom Materials en Belcan Corporation. www.aeroequity.com [http://www.aeroequity.com/]

Mediacontactpersoon: Aimee Talbert Nardini 561.212.1594 [mobiel] atalbertnardini@globaljetcapital.com [mailto:atalbertnardini@globaljetcapital.com]

Global Jet Capital


Web site: http://www.globaljetcapital.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234