Kleuren voor volwassenen internationale trend

Nederlandse uitgever heeft hit te pakken
Nederland is koploper in de kleurtrend voor volwassenen. Het enige echte kleurboek voor volwassenen is dé hitserie, met zo'n 1 miljoen verkochte exemplaren in Nederland. En ook in Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, Portugal en Brazilië is juist deze reeks een succes. De Nederlandse uitgever Nicole Neven bedacht dit concept op 25-jarige leeftijd.

Boek- en tijdschriftenwinkels ruimen steeds grotere delen van hun schappen in voor kleurboeken voor volwassenen. Uitgeverij BBNC van "Het enige echte kleurboek voor volwassenen" verkocht zo'n 1 miljoen kleurboeken sinds de lancering van het eerste deel (in 2013). De kleurplaten met slingerende lijnen, abstracte patronen en bloemfiguren veroveren ondertussen ook andere landen. In Engeland zijn de boeken sinds mei 2015 op de markt. In de eerste drie maanden werden al ruimschoots 100.000 exemplaren verkocht.

Nederlands concept
De destijds 25-jarige Nicole Neven stond aan de wieg van het succes: "Van jongs af aan teken en knutsel ik met veel plezier. Ook het boekenvak zit in mijn bloed, wat begon met een bijbaan tijdens mijn studie, bij boekhandel Donner in Rotterdam. Als acquirerend redacteur bij BBNC keek ik op beurzen en in boekwinkels dan ook met extra interesse naar uitgaven die de creativiteit stimuleren. Er waren al wel kleurboeken voor volwassenen op de markt, maar naar mijn idee kon het mooier, uitdagender en vrolijker." Ze kreeg alle ruimte om haar idee uit te werken tot het nu zeer herkenbare concept. Sinds 2014 is Neven uitgever bij BBNC.

Geen hype
Neven noemt de kleurtrend liever geen hype: "Dit succes duurt nu twee jaar en de belangstelling is onverminderd groot. Het verbaast me overigens niet: kleuren is leuk en inspirerend om te doen, maar vooral: rustgevend. Ik ben er enorm trots op hoe ingeburgerd kleuren is geraakt. Laatst kreeg ik van een vriendin een foto toegestuurd: ze had haar vriend 'betrapt', kleurend aan de keukentafel."

Kleurglossy
Inmiddels is er ook een lijfblad voor kleurders: De enige echte kleurglossy voor volwassenen. Naast 70 speciale kleurplaten en zelf in te kleuren ansichtkaarten, omvat het magazine artikelen en columns over kleuren en creativiteit. Striptekenaar Jan Kruis pleit bijvoorbeeld voor het buiten de lijntjes kleuren en presentatrice Kim-Lian van der Meij, actrice/presentatrice Chimène van Oosterhout en beeldend kunstenaar Julia Woning (Dikke Dames) delen hun creatieve ervaringen.

Over "De enige echte kleurglossy voor volwassenen"
Verschijningsfrequentie: 6x per jaar
Losse prijs: Euro 8,95
Abonnementsprijs: Euro 49,50 per jaar
Oplage: 20.000 stuks

OVER BBNC UITGEVERS
BBNC uitgevers is een middelgrote uitgeverij van algemene boeken, opgericht in 2009 en gevestigd in Amersfoort. Het fonds bestaat uit cadeauboeken, kleurboeken voor volwassenen, militaire geschiedenis, kinderboeken en Voor Dummies-boeken. BBNC verkocht van haar kleurboeken voor volwassenen een miljoen exemplaren.
Contactpersoon bij BBNC uitgevers:
Melissa Pouw, Marketing & publiciteit
M. 0619361407
E. melissa@bbnc.nl

OVER UITGEVERIJ PERSONALIA
Uitgeverij Personalia is een zelfstandige uitgeverij, opgericht in 1999 en gevestigd in Leens (Gr.). Het fonds bestaat uit onder andere (auto)biografieën. Personalia kreeg daarnaast landelijke bekendheid met de publicatie van de BommelGlossy en de Jan Kruis Glossy. Verder is Personalia de uitgever van het magazine VertrekNL; het grootste emigratieplatform van Nederland.
Contactpersoon bij Uitgeverij Personalia:
Seb van der Kaaden
M. 0634099094
E. info@uitgeverijpersonalia.nl
W. www.uitgeverijpersonalia.nl

www.kleurglossy.nl

Personalia

plaats:
Amersfoort
website:
www.uitgeverij-personalia.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234