Internationale vrouwelijke wetenschappers beloond met FWIS awards

De L'Oréal Foundation en Unesco maken de laureaten van de 18e editie van de L'Oréal - Unesco For Women In Science awards bekend

Parijs, 2 oktober 2015 - De L'Oréal Foundation en Unesco hebben de vijf laureaten voor de L'Oréal-UNESCO For Women In Science Awards in de categorie Life Sciences bekend gemaakt. Op 24 maart 2016 zullen zij hun award in Parijs in ontvangst nemen.

DE L'ORÉAL-UNESCO FOR WOMEN IN SCIENCE AWARDS

De vijf laureaten zijn genomineerd door 2600 wetenschappers om vervolgens door een jury van dertien prominente wetenschappers als winnaars te worden gekozen. Dit jaar is de voorzitter van de jury Professor Elizabeth H. Blackburn. In 2008 was zij laureate en in 2009 won zij de nobelprijs voor psychologie en medicijnen. Ze is de eerste vrouwelijke juryvoorzitter in de geschiedenis van de L'Oréal - Unesco For Women In Science awards.
De jury is verheugd om aan te kondigen dat de winnaars van de 2016 editie, vijf vrouwelijke wetenschappers, de prijs zullen ontvangen op 24 maart 2016 in het Grand Amphitheatre of the Sorbonne in Parijs. Elke laureate zal een bedrag van Euro100.000 ontvangen als beloning voor hun bijdrage aan de wetenschap.
Naar aanleiding van deze 2016 editie en voor het eerst in de geschiedenis van deze award zijn L'Oréal Foundation en Unesco trots om dit keer een award ook uit te reiken aan een onderzoek duo. Dit betreft Professor Emmanuelle Charpentier, een Franse onderzoeker die gevestigd is in Duitsland en professor Jennifer Doudna uit Amerika. Zij hebben de award gewonnen voor hun samenwerking in genoom bewerkingstechnologie. Dit eerste duo toont aan dat samenwerking cruciaal is voor innovatie. De groeiende specialisatie binnen onderzoek disciplines samen met de toenemende complexiteit van onderzoek motiveert onderzoekers om samen te werken, en samen meer te bereiken dan apart:
Europa Professor Emmanuelle CHARPENTIER (Frankrijk) Max Planck Institute for Infection Biology, Berlin, Germany
Noord Amerika Professor Jennifer DOUDNA (USA), Howard Hughes Medical Institute, Department of Molecular and Cell Biology, University of California, Berkeley, United States
Afrika & Arab States Professor Quarraisha ABDOOL KARIM (Zuid Afrika) CAPRISA, Nelson R Mandela School of Medicine, University of KwaZulu-Natal, South Africa
Azië Pacific Professor Hualan CHEN (China) Harbin Veterinary Research Institute, Chinese Academy of Agricultural Sciences, Harbin, China
Latijns Amerika Professor Andrea GAMARNIK (Argentinë), Molecular Virology Laboratory, Fundación Instituto Leloir, Conicet, Buenos Aires, Argentina

Professor Blackburn: "De laureaten van 2016 hebben een buitengewone visie en belangrijke oplossingen voor menselijke gezondheid issues zoals: HIV, vogelgriep, knokkelkoorts. Ook brengen ze een revolutie in genoom bewerkingen door middel van het nauwkeurig herschrijven van DNA. Al de carrières van de laureaten zijn buitengewoon, hun ontdekkingen zijn nieuw en ze tonen onderzoek aan van topniveau."

EUROPA
Professor Emmanuelle CHARPENTIER
Director, Max Planck Institute for Infection Biology, Berlijn, Duitsland

Biologische wetenschappen/Molecule biologie
"Is genomineerd voor haar baanbrekende ontdekking, samen met professor Jennifer Doudna, van een veelzijdige DNA editing techniek om gebrekkige genen in mensen en andere levende organismen te "herschrijven", wat een begin van enorme nieuwe mogelijkheden voor de behandeling, en zelfs het genezen van ziekten blijkt."

NOORD AMERIKA
Professor Jennifer DOUDNA
Professor, Howard Hughes Medical Institute, Department of Molecular and Cell Biology, University of California, Berkeley, Amerika

Biologische wetenschappen/Molecule biologie
"Is genomineerd voor haar baanbrekende ontdekking, samen met professor Emannuelle Charpentier, van een veelzijdige DNA editing techniek om gebrekkige genen in mensen en andere levende organismen te "herschrijven", wat een begin van enorme nieuwe mogelijkheden voor de behandeling, en zelfs het genezen van ziekten blijkt."

AFRIKA EN DE ARABISCHE STATEN
Professor Quarraisha ABDOOL KARIM
Professor, CAPRISA, Nelson R Mandela School of Medicine, University of KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika

Medicijnen en Gezondheidswetenschappen/Vrouwelijke gezondheid
"Is genomineerd voor haar opmerkelijke bijdrage aan de preventie en behandeling van HIV en bijbehorende infecties, en het sterk verbeteren van de kwaliteit van leven van vrouwen in Afrika. "


AZIË/PACIFIC
Professor Hualan CHEN
Professor, Harbin Veterinary Research Institute, Chinese Academy of Agricultural Sciences, Harbin, China

Biologische wetenschap en Dierengeneeskunde
"Is genomineerd voor haar uitstekende onderzoek naar de biologie van het vogelgriepvirus, wat heeft geleidt tot de ontwikkeling en toepassing van een effectief vaccin."

LATIJNS AMERIKA
Professor Andrea GAMARNIK
Professor, Molecular Virology Laboratory, Fundación Instituto Leloir, CONICET, Buenos Aires, Argentinië

Biologie/Virologie
"Is genomineerd voor haar baanbrekende ontdekkingen over hoe muggen overgebrachte virussen reproduceren en hoe zij ziekten veroorzaken bij de mens, met name Dengue (knokkelkoorts)."

Over de L'Oréal Foundation
Begeleiden. Waarde. Communicatie. Support. Verleggen van grenzen. Dit zijn de overtuigingen, de voornaamste waardes van de drive achter de L'Oréal Foundation's toewijding aan vrouwen. Een samenwerking verdeeld in twee hoofdonderwerpen: wetenschap en beauty. Door middel van het For Women In Science programma, een wereldwijde samenwerking met UNESCO, motiveert L'Oréal meisjes op middelbare scholen om een wetenschappelijke carrière na te streven, het support vrouwelijke onderzoekers en beloond vrouwen in een wereld waarin ze ondervertegenwoordigd zijn. Met beauty programma's, helpt de Foundation vrouwen die getroffen zijn door ziekte, die economisch benadeeld of geïsoleerd zijn. Dit door hun gevoel van eigenwaarde en vrouwelijkheid te herstellen om zich beter te voelen. De acties omvatten ook het verstrekken van opleidingen voor beroepen in de beauty-industrie.

Over L'Oréal
Met meer dan 100 jaar ervaring in de beauty industrie heeft de Groep L'Oréal internationaal in 2013 een geconsolideerde jaaromzet gehad van 23 miljard euro. De Groep heeft een personeelsbestand van 77.400 werknemers en heeft een divers en elkaar aanvullend portfolio van 28 internationale merken die verkocht worden in 130 landen. Research en Innovatie, en een toegewijd research team van 4.000 mensen, zijn het hart van L'Oréal 's strategie. Zij werken aan het tegemoet komen aan alle schoonheidsbehoeften over de hele wereld en om een miljard nieuwe consumenten te bereiken de komen de jaren. De nieuwe CSR strategie van L'Oréal voor 2020 "Sharing Beauty with All" stelt ambitieuze doelen voor duurzame ontwikkeling in de waarde keten van de Groep.

Over UNESCO, de Nationale UNESCO Commissie
UNESCO is de organisatie binnen de Verenigde Naties die onderwijs, wetenschappen, cultuur en communicatie ondersteunt om vrede en veiligheid in de wereld te bevorderen. Sinds de oprichting in 1945 streeft UNESCO het doel na, om de wetenschap te stimuleren in het belang van duurzame ontwikkeling en vrede. De organisatie werkt ook aan het uitbannen van alle vormen van discriminatie en promoot de gelijkheid tussen mannen en vrouwen, in het bijzonder in wetenschappelijk onderzoek. De Nationale UNESCO Commissie is de schakel tussen de in UNESCO verenigde wereldwijde gemeenschap, het Nederlandse professionele veld en de Nederlandse overheid.

L'Oréal

plaats:
Parijs
website:
http://www.loreal.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234