Vakbeurs Energie onderstreept belang internationale samenwerking voor energietransitie

Het slagen van de huidige energietransitie en daarmee ook het behalen van de doelen zoals gesteld in het SER Energieakkoord, hangt grotendeels samen met een goede internationale samenwerking en integrale aanpak. Niet voor niets vinden dit jaar daarom Vakbeurs Ecomobiel en Vakbeurs Energie voor het eerst samen plaats. Hiermee staat de Brabanthallen in Den Bosch de komende drie dagen volledig in het teken van duurzame energieopwekking, energiebesparing en duurzame mobiliteit. Zakelijke bezoekers kunnen zo hun energiehuishouding integraal onder de loep nemen; van wagenpark tot gebouwenschil. Het belang van internationale samenwerking komt aan de orde in het openingsdebat van vakbeurs Energie met als onderwerp Unite and Inspire, onder leiding van Manon Janssen - boegbeeld van Topsector Energie. Janssen opent tevens Vakbeurs Energie.

Wat zijn de beste ingrediënten voor optimale samenwerking en welke barrières zijn er nog te overwinnen? Janssen gaat hierover in debat met Kristof de Smet (President European Network for Environmental Professionals), Drs. Titia Siertsema MBA (voorzitter UNETO-VNI)en Bram van As (Waarnemend bestuursvoorzitter FedEC). De opening van Vakbeurs Energie vindt vandaag om 10.00 uur plaats, het openingsdebat gaat aansluitend om 10.30 uur van start.

Vakbeurs Energie
Vakbeurs Energie richt zich op duurzame energieopwekking en energiebesparing in al haar facetten. Niet alleen tonen de ruim 300 deelnemers hun laatste innovaties op dit gebied, ook het inhoudelijk programma van 120 seminars, lezingen, debatten en workshops geeft de actuele stand van zaken weer. Zo geeft Topteam Energie een kijkje in de keuken van lopende projecten, steekt Het Windcongres in op de positieve ontwikkelingen rondom windenergie op land en werpt de Industrial Morning licht op de laatste stand van zaken wat betreft innovatie en beleid als het gaat om energiebesparing in de industrie. In het Innovation Lab krijgen start-ups een podium en vandaag worden voor de eerste keer de Energie Awards uitgereikt; zowel voor de Energie Professional van het Jaar als het Energietalent van het Jaar.

Ecomobiel
Vakbeurs Ecomobiel geeft antwoord op vragen rond het duurzaam (her)inrichten van de mobiliteit binnen organisaties. Uiteraard kunnen er tijdens Ecomobiel verschillende duurzame automodellen getest worden, maar het vraagstuk van slimme mobiliteit gaat verder dan dat. Zo presenteert BMW tijdens Ecomobiel samen met dochteronderneming Alphabet AlphaCity: een totaalconcept voor het delen van (zakelijke) auto's, in dit geval de 100% elektrische BMW i3. SmartGridsNL organiseert vandaag de themamiddag Smart grids en Elektrisch Vervoer. Een aantal van de onderwerpen die hier aan de orde komen: de elektrische auto als accu voor het net, duurzame snellaadstations langs de A2, de impact van Elektrisch Vervoer, hernieuwbare energiebronnen en warmtepompen op het net en de waarde van flexibiliteit in de energieketen. Ook aanwezig op Ecomobiel is Kennisplatform NKL, het centrale aanspreekpunt voor innovatie rond publieke laadinfrastructuur.

Praktisch
Vakbeurs Energie vindt plaats op 6, 7 en 8 oktober.
Ecomobiel vindt plaats op 6 en 7 oktober.
Locatie: Brabanthallen in Den Bosch.
Voor beide beurzen geldt: dagelijks van 10.00-17.00 uur en uitsluitend toegankelijk voor professionals.
Registratie en toegang tijdens de beursdagen kost Euro 35,- excl. BTW.
Voor registratie + inhoudelijk programma + meer informatie: Vakbeursenergie.nl en Ecomobiel.nl

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen Alice Muurlink (alice@handigcommunicatie.nl, tel 06-24 68 55 55) of Janneke van Amsterdam (janneke@handigcommunicatie.nl/06-41291056). Aanmelden voor een bezoek aan Vakbeurs Energie en/of Ecomobiel kan via deze link.

Vakbeurs Energie

plaats:
Den Bosch

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234