JCI Nederland ondersteunt Cordaid in haar strijd tegen armoede in Nederland

JCI Nederland gaat Cordaid ondersteunen in haar strijd tegen armoede in Nederland. Na een succesvol partnerschap dat geleid heeft tot het verspreiden van meer dan twee miljoen malarianetten in Afrika (Centraal Afrikaanse Republiek, Kameroen, Zuid-Sudan en Tsjaad) wordt de focus in de samenwerking nu verlegd naar een lokale uitdaging. Cordaid steunt in Nederland lokale initiatieven rond zelfredzaamheid en armoede in vanuit de gedachte van sociaal ondernemerschap. JCI Nederland en Cordaid gaan elkaar versterken door het benutten van elkaars expertise en het aan elkaar knopen van elkaars netwerken.


Op de jaarlijkse Nationale Conventie in Rotterdam is het succes van de samenwerking voor Nothing but Nets projecten gevierd. Tegelijkertijd is de nieuwe samenwerking geintroduceerd door het tekenen van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst van een jaar.
In 2015 leven er naar verwachting circa 544.000 huishoudens in armoede (bron:voedselbanken.nl). Leven in armoede betekent dat mensen niet goed mee kunnen komen in de maatschappij. Dat komt naast een gebrek aan geld ook door een gebrek aan sociale contacten. Het coöperatieve ondernemerschap biedt mensen in kwetsbare posities de kans om in collectief verband te werken aan hun zelfredzaamheid. Door hun talenten en beschikbare tijd te benutten en zelf een inkomen te verwerven wordt deze groep minder kwetsbaar en scheppen ze hun eigen kansen!


Over JCI
JCI (Junior Chamber International) is 55 jaar geleden in Nederland opgericht. JCI Nederland maakt deel uit van een wereldwijd netwerk voor persoonlijke ontwikkeling van circa 170.000 ondernemende mensen tot 40 jaar in meer dan 116 landen. Elk JCI-lid deelt de overtuiging dat we onszelf en de wereld om ons heen moeten verbeteren om blijvende positieve verandering te creëren. JCI heeft als non‐gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. JCI heeft in Nederland ruim 2.500 actieve leden in meer dan 100 gemeenten en werkt samen met onder meer Cordaid en het Nederlandse Rode Kruis. Meer informatie is te vinden op www.jci.nl.

100 jaar JCI
Lokale acties en wereldwijde impact, dat is wat JCI in de afgelopen 100 jaar heeft bereikt. De JCI beweging begon op 13 oktober 1915 in de Verenigde Staten door één actieve burger die een passie voor positieve verandering had. Sindsdien hebben miljoenen andere jonge actieve burgers zich samen verenigd om duurzame impact in hun eigen gemeenschap te creëren. Dit jaar vieren we dat we ons al 100 jaar inzetten voor een betere samenleving en een betere wereld.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij Liesbeth Willemsen, EVP Community , tel. 06 14 48 22 82 of e-mail lwillemsen@jci.nl

JCI Nederland

plaats:
Rotterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234