NBA en TISSOT kondigen baanbrekend wereldwijd partnerschap aan

NEW YORK, October 5, 2015 /PRNewswire/ --

- Zwitsers uurwerkenmerk wordt de eerste officiële tijdopnemer van de NBA, WNBA en NBA

Development League -

- Nieuw partnerschap zal het spel verbeteren door middel van een collaboratief

geïntegreerd timingsysteem -

De National Basketball Association (NBA) en TISSOT hebben vandaag een nieuw, meerjarig wereldwijd partnerschap aangekondigd waarbij het Zwitserse uurwerkenmerk de eerste officiële tijdopnemer wordt van de NBA, de Women's National Basketball Association (WNBA) en de NBA Development League (NBA D-League).

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151005/273851 )     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151005/273852 )Dit is het eerste officiële partnerschap als tijdopnemer voor TISSOT met een grote Noord-Amerikaanse sportliga en het grootste partnerschap in de geschiedenis van het bedrijf die meer dan 160 jaar teruggaat. Met deze overeenkomst voegt TISSOT opnieuw een referentie toe aan hun lijvig portfolio van internationale sporten en partnerschappen met sportevenementen.

TISSOT is de Zwitserse nummer één voor traditionele uurwerkmakers wat volume betreft en het maakt deel uit van de Swatch Group - 's werelds grootste uurwerkenproducent en -verdeler. Het zal met de NBA samenwerken om een supermodern geïntegreerd timingsysteem te ontwikkelen. Dat nieuwe systeem voor exacte tijdopneming, inclusief de schotklokken van het merk TISSOT, zal geïmplementeerd worden in alle 29 NBA arena's vanaf het NBA-seizoen van 2016-17.

'TISSOT is bijzonder trots om deel uit te maken van de NBA en een band te scheppen met de spelers en de fans', vertelt François Thiébaud, directeur van TISSOT. 'De emotie en de teamgeest achter deze sport zullen zich verder vertalen in onze producten. Het is ons werk om tijd aan te kleden. We maken mooie en correcte stukken die ook emotie tonen en dat is nu eenmaal waar sport, en de NBA in het bijzonder, om draait.'

'Bij basketbal telt elke seconde - of elk tiende van een seconde - en dit nieuw partnerschap met TISSOT zorgt voor supermoderne timingtechnologie in bijna elke NBA-arena', vertelt NBA-hoofd Adam Silver. 'We zijn trots dat we kunnen samenwerken met TISSOT, een merk met wereldklasse en een rijke geschiedenis inzake het ontwikkelen van innovatieve en betrouwbare systemen om tijd bij te houden.'

Bovendien zal het uurwerkenbedrijf de wereldwijde licentierechten voor uurwerken, horloges, klokken en uurwerkaccessoires voor alle NBA-teams in handen krijgen. TISSOT zal ondersteuning bieden voor het partnerschap in al zijn winkels overal ter wereld.

Het startschot voor dit partnerschap wordt deze week gegeven tijdens de NBA Global Games 2015-16 waarbij er zes NBA-teams zeven gewone seizoenswedstrijden en preseizoenswedstrijden zullen spelen in zes landen. TISSOT wordt ook de officiële tijdopnemer en het officiële uurwerk voor diverse evenementen van de liga, inclusief NBA All-Star, NBA Draft gepresenteerd door State Farm Samsung NBA Summer League en NBA Global Games.

Als onderdeel van het partnerschap zal TISSOT investeren in alle NBA-teams en uitzendingspartners van de liga. Bovendien zullen TISSOT en de NBA op wereldwijde basis samenwerken door middel van evenementen, marketing, media en de lancering van nieuwe creatieve reclame met de NBA als onderwerp.

Contacts:

Kim Mandara, NBA, +1-212-407-8158 or kmandara@nba.com

Chloé McGill, TISSOT, +41-32-933-34-73 or chloe.mcgill@tissot.chPhoto:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20151005/273851http://photos.prnewswire.com/prnh/20151005/273852
TISSOT S.A.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234