24 klassieke zeilschepen bijeen voor 10e editie Race of the Classics

Op 14 oktober 2015 zal om 11:45 voor de Erasmusbrug door Erwin van Lambaart (Algemeen Directeur van SAIL Event Partners) middels een kanonschot het startschot worden gegeven voor alweer de tiende editie van 'Race of the Classics for Young Professionals'.
Ruim 600 young professionals, werkzaam bij toonaangevende (inter-)nationale bedrijven, vertrekken vanuit de Veerhaven in Rotterdam om de strijd met elkaar aan te gaan op de Noordzee. In vier dagen tijd zullen zij vanuit Rotterdam (indien mogelijk) de Noordzee oversteken naar Engeland om uiteindelijk op 18 oktober te finishen in Amsterdam.
Dit jaar is de tiende editie van de Race of the Classics for Young Professionals. In deze lustrumeditie zullen er daarom uiteraard extra feestelijkheden plaatsvinden, waaronder een extra spectaculaire showstart. Na de start in de veerhaven van Rotterdam zullen de schepen eerst in vlootschouw varen, een indrukwekkend gezicht!

De wedstrijdvloot zal bestaan uit maar liefst 24 van de meest unieke klassieke zeilschepen die ons varend erfgoed bezit. Een groot aantal van deze schepen waren te bewonderen op de laatste editie van SAIL Amsterdam. De Race of the Classics is opgericht in 1989 door twee studenten die de onderlinge contacten tussen studentensteden wilden verbeteren. Nadat dit een groot succes bleek te zijn, wordt de Race of the Classics vanaf 2006 ook voor young professionals georganiseerd. Met de Race wordt anno 2015 aandacht gevraagd voor het Klassieke Zeilschepen Fonds en daarmee het behoud van de klassieke scheepvaart in Nederland.
Veiligheid. Onder toeziend oog van ervaren schippers zullen de young professionals diverse wedstrijdetappes varen met als einddoel als eerste te finishen in Amsterdam.

Zoals ook vorig jaar ligt er dit jaar een extra focus op veiligheid. Teams worden door middel van voorlichtingsavonden en veiligheidsreaders voorbereid op de race.

Aan deze lustrumeditie doen onder andere de volgende bedrijven mee: Shell, KPN, Heerema, Heineken, Friesland Campina, ABN AMRO, Ministerie van Defensie, Ministerie van Economische Zaken, Deloitte en Microsoft. Daarnaast zal de organisatie het laatste schip bemannen. Op 18 oktober zullen familie, vrienden, CEO's en andere VIP's van de deelnemende bedrijven meevaren op de Clipper Stad Amsterdam, het vlaggenschip van SAIL.

Graag nodigen wij u uit om bij de showstart van de Race op 14 oktober of bij de finish van de Race op 18 oktober aanwezig te zijn. Daarnaast zal de Race de hele week live te volgen zijn via http://www.rotcyp.nl/wp/volg-de-race-live/. Ook is het mogelijk om op een aantal momenten een stuk mee te varen op een zeilschip. Dit kan bij een van de bedrijven, maar uiteraard ook op het schip van de organisatie.

Femke Prins, pr@rotcyp.nl, 0611499472

Stichting Race Of The Classics

plaats:
Rotterdam
website:
http://www.raceoftheclassics.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234