Minister Van der Steur trapt Week vd Veiligheid af in Malietoren

Minister Ard van der Steur van V & J geeft maandag 5 oktober de aftrap van de Week van de Veiligheid. Dat gebeurt bij VNO-NCW en MKB-Nederland, in de Malietoren in Den Haag. De Week van Veiligheid viert dit jaar haar eerste lustrum en staat in het teken van de veiligheid van personeel. De slogan van de week luidt dan ook: Voorbereid personeel is agressie de baas.

Minister Van der Steur wordt maandag op feestelijke wijze bij zijn ministerie opgehaald door een vrachtwagen, georganiseerd door Transport en Logistiek Nederland, en naar de Malietoren gebracht. De hal van het kantoor van VNO-NCW en MKB-Nederland is voor de gelegenheid omgebouwd tot een markt, waar circa twintig brancheorganisaties* en andere publieke en private partijen in kraampjes laten zien wat zij doen of met succes hebben gedaan aan criminaliteitspreventie. De bijeenkomst wordt afgesloten met een presentatie van Björn Kuipers, die als voetbalscheidsrechter én supermarktondernemer weet hoe je je tegen agressie kunt wapenen.

PROGRAMMA 5 oktober:

12.00 u: Prijsuitreiking Beste medewerker in de particuliere beveiliging door Tjibbe Joustra, voorzitter Onderzoeksraad voor Veiligheid

13.30 u: Aankomst minister Van der Steur

13.35 u: Welkom door Michaël van Straalen, voorzitter MKB-Nederland
: Toespraak minister Van der Steur

14.00 u: Rondgang marktkramen door minister

15.00 u: Presentatie Björn Kuipers

U bent van harte uitgenodigd om de aftrap van de Week van de Veiligheid bij te wonen. De bijeenkomst vindt plaats in de Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag.

Over de Week van de Veiligheid
De Week van Veiligheid wordt jaarlijks georganiseerd door het ministerie van Veiligheid & Justitie in samenwerking met een groot aantal private partijen, waaronder VNO-NCW, MKB-Nederland en diverse aangesloten branches. Het project is bedoeld om het veiligheidsbewustzijn en de alertheid van ondernemers te vergroten.
De vijfde editie van gezamenlijke Week van de Veiligheid vindt plaats van 5 tot en met 11 oktober. Voor meer informatie over alle activiteiten gedurende de week: www.deweekvandeveiligheid.nl

*Aanwezig op de veiligheidsmarkt zijn onder meer Koninklijke Horeca Nederland, Transport en Logistiek Nederland, Verbond van Verzekeraars, BOVAG, Centrale Vereniging Ambulante Handel, Nederland ICT, Federatie Goud en Zilver, Detailhandel Nederland, Ahold, UNETO-VNI, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, Nederlandse Veiligheidsbranche/VEBON, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, ECP-NL, Expertisecentrum Veilige Publieke Taak, Schadefonds, Fraudehelpdesk, NL Confidential, Openbaar Ministerie, Politie en Landelijk en Regionaal Informatie Expertise Centrum (LIEC/RIEC).

Voor meer informatie en aanmelding: Mieke Ripken, 06-11351727 / ripken@vnoncw-mkb.nl

VNO-NCW en MKB-Nederland

plaats:
Den Haag
website:
http://www.deweekvandeveiligheid.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234