Zwervende kinderboeken in Rotterdam op de Nationale Kinderzwerfboekdag

PERSBERICHT EN PERSUITNODIGING

Rotterdam zal woensdag 7 oktober verrast opkijken als de ZwerfboekBende in een rode, open bus de stad binnenrijdt. Het is dan namelijk Nationale Kinderzwerfboekdag! De ZwerfboekBende geeft het goede voorbeeld en laat kinderboeken zwerven in de stad. Zodat vele kinderen de kans krijgen om een boek te lezen.

Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, ontving de afgelopen weken honderden aanvragen uit het hele land voor zwerfstickers en informatiepakketten. Kinderzwerfboek-stations, kinderdagverblijven, basisscholen, buurtcentra, bedrijven, uitgeverijen en leesfanaten doen mee en laten kinderboeken zwerven op 7 oktober. Want ondanks goede initiatieven als de Kinderboekenweek kunnen in Nederland nog heel veel kinderen niet lezen omdat ze geen boeken hebben. Lezen is cruciaal voor de ontwikkeling van een kind en staat aan de basis van hun persoonlijke ontwikkeling.

ZwerfboekBende in actie
De Nationale Kinderzwerfboekdag wordt door de ZwerfboekBende aangegrepen om vele kinderboeken in de stad Rotterdam te verspreiden. In 2013 en 2014 bezocht de Bende Utrecht en Den Haag.
Om 13.00 uur trekt de ZwerfboekBende de stad in en laat kinderboeken zwerven op plekken waar deze hard nodig zijn. We vertrekken om 13.00 uur vanaf Kinderboerderij de Bokkesprong (Tjalklaan 90). De ZwerfboekBende arriveert om 15.00 uur bij de Euromast. Wethouder de Jonge opent hier om 15.30 uur het 700ste Kinderzwerfboek-station.

Geplaatst in:

Redacties zijn welkom om op 7 oktober de ZwerfboekBende te volgen. In de rode, open bus is plaats gereserveerd voor persvertegenwoordigers. Het programma en de route zijn op te vragen bij annemarie@kinderzwerfboek.nl. Voor meer informatie: Pascale van Amelsfoort, 06 5426 8031 en Annemarie Schouten, 06 1286 2014.
Voor meer informatie over Kinderzwerfboek: www.kinderzwerfboek.nl


Informatie over de initiatiefnemers:
Nationaal Fonds Kinderhulp (www.kinderhulp.nl)
Kinderzwerfboek is een onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp. Het Nationaal Fonds Kinderhulp Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien 400.000 kinderen in ons land op in armoede. Zij vallen buiten de boot en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Kinderhulp helpt hen op een hele praktische en kindgerichte manier. Bijvoorbeeld door een tweedehands fiets, contributie voor de sportclub, een weekje kamperen of zwemles mogelijk te maken.

Kinderzwerfboek (www.kinderzwerfboek.nl)
Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst. Maar lezen is vooral ook erg leuk en ontspannend. Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen.
Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Ze moeten ze daarna wel weer laten zwerven. De zwerftocht van boeken kan worden gevolgd op www.kinderzwerfboek.nl.

Kinderzwerfboek-Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Rotterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234