App "Mind your head" biedt ondersteuning bij psychologische zorg

Op 1 oktober 2015 brengt GZ-psycholoog Gerke Dooijeweerd de gratis app "Mind your head" uit.

Samen met Concapps heeft zij deze app voor Iphone en Android ontwikkeld.
Tot nu toe deden cliënten hun oefeningen schriftelijk. Voortaan is het mogelijk om op elk moment, waar dan ook, te oefenen via de app. "In de psychologische zorg lopen we vaak achter de technologische ontwikkelingen aan. De smartphone is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven en de app sluit hier dan ook naadloos bij aan. Vanzelfsprekend aanvullend op de face-to-face momenten met cliënten", aldus Gerke Dooijeweerd. Blended behandelen wordt deze werkwijze ook wel genoemd. Praktijk Dooijeweerd is de eerste vrijgevestigde praktijk die een dergelijke app in Nederland introduceert.

Functionaliteiten
In de "Mind your head"-app vinden cliënten, verwijzers en andere geïnteresseerden informatie over e-health, nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied, de behandelingen en de praktijk. In het besloten gedeelte kunnen cliënten van praktijk Dooijeweerd oefeningen doen op het gebied van CGT (cognitieve gedragstherapie), oplossingsgerichte therapie, mindfulness en trauma,- (EMDR) en ziekte & rouwverwerking. "In samenwerking met de ontwikkelaar blijven we werken aan nieuwe oefeningen en functionaliteiten. Zodat we blijvend moderne en passende zorg aan onze cliënten kunnen bieden. Ik geloof dat apps echt de toekomst zijn, ook in onze branche'', aldus Gerke Dooijeweerd.

Presentatie tijdens het European Congress for Psychology
Dat de app niet onopgemerkt is gebleven, blijkt wel uit het feit dat Gerke Dooijeweerd is gevraagd om deze tijdens het 16e European Congress for Psychology (ECP) in Milaan te presenteren. Tijdens dit congres, dat in juli 2015 werd gehouden, wisselden psychologen hun kennis en ervaringen uit. Gerke Dooijeweerd: "Vanwege het internationale karakter is de app ook in het Engels vertaald, zodat mijn collega's uit het buitenland mee konden kijken. De reacties waren heel positief. Er zijn op het congres contacten gelegd om het gebruik van de app samen verder te onderzoeken. Dat is natuurlijk prachtig!".

Noot voor de redactie:

Voor informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met drs. Gerke Dooijeweerd, via tel: 0316 - 844 644. Dit persbericht staat ook op www.praktijkdooijeweerd.nl/nieuws.

Profiel Psychologen Praktijk Dooijeweerd
Psychologen Praktijk Dooijeweerd biedt begeleiding en behandeling bij hulpvragen van kinderen, jongeren en volwassenen. De vrijgevestigde praktijk heeft ervaring op het gebied van psychologie, orthopedagogie, kinder- & jeugdpsychologie, EMDR en traumabehandeling. De praktijk heeft vestigingen in Groessen en Duiven (bij Arnhem). Meer informatie: www.praktijkdooijeweerd.nl.

Profiel ECP 2015
Het jaarlijkse "European Congress of Psychology" werd gehouden van 7 tot en met 10 juli 2015 in Milaan. Dit toonaangevende congres brengt psychologen bij elkaar om de nieuwste ontwikkelingen en trends met elkaar te delen. Meer informatie vindt u op www.ecp2015.it

App "Mind your head"
De app is in samenwerking met Concapps ontwikkeld (www.concapps.nl) en is beschikbaar in de Nederlandstalige en Engelstalige versie.

Psychologen Praktijk Dooijeweerd

plaats:
Groessen

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234