Engelse vertaling Praktijkhandreiking Vastgoedtaxaties

Engelse vertaling Praktijkhandreiking Vastgoedtaxaties
De Praktijkhandreiking Vastgoedtaxaties, die prof. dr. Tom Berkhout MRE MRICS en drs. ing. Sebastiaan Roggeveen in opdracht van NVM Business in januari jl. hebben uitgebracht is inmiddels ook vertaald in het Engels.

In de praktijkhandreiking zijn de verschillen van de taxatierichtlijnen overzichtelijk op een rij gezet, met een focus op de verschillen tussen de International Valuation Standards zoals IVS en de European Valuation Standards als EVS.

Volgens Marcel de Boer, voorzitter van NVM Business, geven momenteel drie standaarden de toon aan: de IVS, de EVS en de NVM-taxatiestandaarden. "Dat vraagt om vergelijking. Vandaar ook deze Engelse uitgave van Berkhout en Roggeveen, waarin de vraag wordt beantwoord wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de onderscheidende normen. Vertrekpunt voor de vergelijking is de EVS."

Uit de rapportage is gebleken dat de EVS vooral toegespitst is op de Europese praktijk en wetgeving. De IVS is generiek van aard, omdat dit een wereldwijde standaard is. Uit de praktijkhandreiking kan geconcludeerd worden dat de verschillen tussen de taxatierichtlijnen slechts beperkt zijn.

TEGoVA
NVM is lid van TEGoVA, de ontwikkelaar en beheerder van de EVS. Van 8 t/m 10 oktober wordt in Griekenland de internationale Autumn TEGoVA Meeting gehouden. Op zaterdag 10 oktober staat de General Assembly ingepland. Tijdens deze ledenvergadering licht de NVM de Praktijkhandreiking Vastgoedtaxaties toe.

Over NVM Business
De NVM is in Nederland de grootste vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. Zij geeft via educatie en research doelgerichte ondersteuning aan de aangesloten leden. Daarnaast zorgt zij voor belangenbehartiging richting overheid en politiek. NVM Business is gespecialiseerd in commercieel vastgoed - kantoren, bedrijfsgebouwen, winkels en horeca - en bestaat uit 700 makelaars die zich onderscheiden door hun uitgebreide kennis van de regio's waarin zij actief zijn.

De Nederlandse en de Engelse versie van de rapportage kunt u downloaden via onze website: www.nvm.nl/tegova

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Liesbeth Kramer,
telefoon 030 6085 185, mobiel 06 1301 7523 en/of e mail: l.kramer@nvm.nl

NVM Business

plaats:
Nieuwegein

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234