Netflix in één op de vijf huishoudens

's-Hertogenbosch, 20151001 -- Netflix heeft ongeveer 1,3 miljoen aansluitingen in Nederland. Bijna één op de vijf huishoudens (17%) heeft een abonnement op Netflix. Deze gebruikers maken intensief gebruik van Netflix. Voor hen is het een belangrijk en veelgebruikt alternatief voor traditioneel tv kijken. Toch blijven consumenten rondkijken naar alternatieven, zoals Popcorn Time. Dit blijkt uit de Smart Electronics Monitor; een marktonderzoek van marktonderzoeksbureau Multiscope onder 6.500 Nederlanders.

Intensief gebruik van Netflix
Sinds de lancering op 11 maart 2013 heeft Netflix in Nederland ongeveer 1,3 miljoen gebruikers. Een op de vijf huishoudens (17%) gebruikt Netflix. Ze gebruiken het intensief; negen op de tien gebruikers kijken minimaal wekelijks. Deze groep kijkt gemiddeld 10,5 uur per week. Het is een belangrijk alternatief voor traditioneel televisie kijken. Een Netflix-gebruiker besteedt een kwart van zijn televisietijd aan Netflix.

Grote interesse in Popcorn Time
Vooral de series zorgen voor de populariteit van Netflix. Consumenten houden de oren en ogen open voor mogelijke alternatieven en vooral om een aanbod van actuelere films te kunnen bekijken. Drie op de tien consumenten die Popcorn Time kennen, maar het nog niet gebruiken, zijn geïnteresseerd in Popcorn Time. Geïnteresseerden twijfelen vooral over Popcorn Time, omdat deze dienst illegaal is en ze niet weten of Popcorn Time virussen bevat. Momenteel heeft Popcorn Time ongeveer 600.000 gebruikers (8% van de huishoudens).

Methodiek en verantwoording
De resultaten uit het persbericht komen uit de Smart Electronics Monitor en zijn tot stand gekomen door een grootschalig onderzoek onder het Multiscope online consumentenpanel, waarbij in totaal 6.536 respondenten het onderzoek volledig hebben ingevuld.

Multiscope

plaats:
's HERTOGENBOSCH
website:
http://www.multiscope.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234