Superhond Sako Kidsweek Dier van het Jaar 2015

Hond Sako redde het leven van zijn baasje Joseph (17) uit Canada. Geen wonder dus, dat deze superheld Kidsweek Dier van het Jaar 2015 is geworden!

Jeugdkrant Kidsweek maakte begin deze maand de vier genomineerden voor de titel bekend plus de vier teams die voor 'hun' dier gingen strijden. Kidsweek-redacteur Bouwien Jansen en Zapp-presentator Nienke de la Rive Box namen het op voor Sako. Maar liefst 2541 keer werd er tijdens de verkiezing gestemd. Sako won met 48% van de stemmen! Bouwien en Nienke geloofden vanaf de start in hun held: 'Super Sako heeft iets gedaan waar veel mensen nog wat van kunnen leren. Natuurlijk verdient hij de beker!'

Over Sako
Joseph (17) uit Canada kreeg een naar ongeluk toen hij een dagje weg was met zijn tante. Joseph werd de auto uitgeslingerd en belandde bewusteloos in het bos. Sako, die ook in de auto zat, ging dicht tegen Joseph aan liggen om hem warm te houden. 's Nachts joeg hij prairiewolven en beren weg. Na veertig uur werd Joseph ontdekt. Volgens de artsen die hem vonden, had Joseph het nóóit gered zonder superheld Sako.

Nummer 2 en 3: pandamama Juxiao en de terror-oehoe
Pandamama Juxiao kreeg maar liefst drie kleintjes! Goed nieuws, want zo veel panda's zijn er niet meer. Bijzonder vonden veel lezers en stemden Juxiao naar de tweede plaats met 27% van de stemmen. Derde werd de terror-oehoe. Veel lezers geloofden dat deze uil diep in zijn hart echt niet zo 'terror' was en kreeg 14% van de stemmen.

Over de verkiezing
Het is voor de vijfde keer dat Kidsweek deze verkiezing organiseert. Vorig jaar ging straathond Rupee er met de eer vandoor. In 2013 won neushoorn Nicky, in 2012 pakte poes Droppie de titel en in 2011 belandde orka Morgan op de eerste plek.

Over Kidsweek
Kidsweek biedt kinderen van 7 tot 12 jaar elke week toegankelijk, betrouwbaar, onafhankelijk en relevant nieuws uit Nederland en de rest van de wereld. In de krant (wekelijkse oplage 70.000 exemplaren) staan ook dieren-, natuur- en sportnieuws, recensies en moppen. Voor meer nieuws, achtergronden, filmpjes en moppen kunnen kinderen terecht op Kidsweek.nl.

Wilt u meer informatie of beeldmateriaal? Dan kunt u contact opnemen met Kidsweek redactiecoördinator Jacqueline Ancona: jacqueline.ancona@kidsweek.nl / 020-6353269 of 06-52205857

Jeugdkrant Kidsweek

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234