Holland Heineken House in hart van Rio - dichter bij sport dan ooit

ONDER EMBARGO TOT VANDAAG 30/09/2015 16:30

Holland Heineken House in hart van Rio - dichter bij sport dan ooit

Amsterdam, 30 september 2015 - Het Holland Heineken House staat tijdens de Olympische Zomerspelen van 2016 in de wijk Ipanema-Leblon. De locatie in het hart van Rio de Janeiro ligt daarmee zeer centraal ten opzichte van de Olympische sportvenues en op loopafstand van de wereldberoemde Braziliaanse stranden. Dit hebben HEINEKEN Nederland en NOC*NSF vandaag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst bij het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Het eerste nationale huis stond in 1992 in Barcelona, in Rio opent het Holland Heineken House op 5 augustus 2016 voor de 13de keer haar deuren.

Podium voor Nederlandse trots
"Het Holland Heineken House staat in het hart van Rio, dichter bij de sport dan ooit. Aan het Lagoa, waar we direct uitzicht hebben op de Olympische roeiwedstrijden," zegt Bram Westenbrink, Marketing Directeur van HEINEKEN Nederland. "Sport en Oranje staan deze editie centraal in het nationale huis. Dat vieren we met een verrassend programma samen met de atleten, familie en fans. Het Holland Heineken House is de plek waar het Oranjegevoel volledig tot uitbarsting komt, het gevoel waar wij tot ver buiten Nederland om bekend staan en om geroemd worden. Het Holland Heineken House is hét podium voor Nederlandse trots."

Eerder open voor familie
Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: "Het Holland Heineken House is voor velen een thuis, ver weg van huis. Het Holland Heineken House is voor TeamNL ongelofelijk belangrijk. Alle sporters kijken uit naar de huldiging die direct volgt op het winnen van een medaille en het geeft een gerust gevoel dat ze weten dat hun familie daar goed wordt verzorgd. Extra mooi is het daarom dat we dit jaar samen met HEINEKEN de deuren van het Holland Heineken House voor familie al een dag eerder zullen openen."

Over de locatie
Het Holland Heineken House in Rio vestigt zich in sportsclub Clube Monte Libano in de wijk Ipanema-Leblon en is zeer centraal gelegen ten opzichte van de Olympische locaties. Het Holland Heineken House grenst aan het Lagoa Rodrigo de Freitas, waar het roeien zal plaatsvinden. Ons nationale huis ligt in de Olympische zone Copacabana, waar onder meer het beachvolleybal en de tijdrit wielrennen worden gehouden. De andere Olympische locaties en toeristische hoogtepunten van Rio de Janeiro zijn vanaf het Holland Heineken House goed bereikbaar, te voet of met het openbaar vervoer. De locatie ligt in het hart van de stad en geeft uitzicht op Corcovado, het regenwoud en de bergen.

Het Holland Heineken House verwacht in Rio dagelijks 4.000 gasten te ontvangen. Het totale complex van Club Monte Libano beslaat meer dan 9.000 m2 en biedt plek voor onder meer een grote fanzone met Medal Ceremony Hall, atletenruimten en een perscentrum. De locatie is voorzien van in- en outdoor sport- en horecafaciliteiten.

Later wordt meer bekend gemaakt over de invulling en het programma in het Holland Heineken House in Rio de Janeiro.

Kijk voor een sfeerimpressie van het Holland Heineken House Rio 2016:

Moodfilm:

Area venue film:

Film ervaringen sporters en fans:

EINDE PERSBERICHT

Geplaatst in:

Contact Holland Heineken House:
Nienke Kooistra, senior communicatie adviseur HEINEKEN Nederland
@ nienke.kooistra@heineken.com
T. 06-10228907

Contact NOC*NSF
Geert Slot, woordvoerder NOC*NSF
@ geert.slot@nocnsf.nl
T. 06-51597327

Adres Clube Monte Libano - Holland Heineken House 2016
Av. Borges de Medeiros, 701 - Leblon, Rio de Janeiro - RJ, 22283-040, Brazilië

HEINEKEN Nederland

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.heineken.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234