VIDA wint Product of Outstanding Interest-award voor nauwkeurige oplossing voor vastleggen van beeldmateriaal bij longaandoeningen

AMSTERDAM, 30 september 2015 /PRNewswire/ -- VIDA Diagnostics, Inc. ("VIDA"), de leider op het gebied van nauwkeurig beeldmateriaal van longen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het de POINT-award (Product of Outstanding Interest) heeft gekregen van de European Respiratory Society. Deze award erkent de innovaties op het gebied van respiratoire zorg met speciale focus op oplossingen voor uitdagingen in klinische zorg.

"We zijn verheugd en vereerd de POINT-award hier bij ERS te mogen ontvangen", aldus Susan A. Wood, Ph.D, president en CEO van VIDA. "We zijn de ERS zeer dankbaar voor de erkenning van en steun aan onze missie om resultaten voor patiënten te verbeteren met behulp van nauwkeurig beeldmateriaal."

De oplossing die VIDA biedt, transformeert onbewerkt beeldmateriaal in beknopte en meetbare cijfers op basis waarvan zeer persoonlijke zorgbeslissingen kunnen worden genomen. Zo biedt de VIDA Lung Volume Reduction-workflow (LVR) individuele statistieken voor fissuurintegriteit, ernst van de aandoening per kwab en de heterogeniteit van de aandoening. Dit zijn allemaal cruciale factoren bij de keuze en planning van therapie. VIDA zal deze workflow en anderen demonstreren bij ERS, met het next-generation weergaveplatform, VIDA|vision(TM).

"De oplossing die VIDA biedt, belichaamt het onderwerp van gepersonaliseerde medicatie van de ERS", zegt Felix Herth, MD, Ph.D, voorzitter, Department of Pneumology and Critical Care Medicine in de ThoraxKlinik, universiteit van Heidelberg. "Een geïnformeerd beslissingsproces is steeds vaker nodig omdat de diagnose en therapie bij longziekten steeds vaker op de persoon worden afgestemd. VIDA houdt rekening met de uniekheid van iedere patiënt en helpt ons een uniek zorgpad te creëren dat bij hem of haar past."

Over VIDA

VIDA is een leider op het gebied van leveren van nauwkeurig beeldmateriaal dat bijdraagt aan vroege detectie, evaluatie, en behandelplanning van longaandoeningen waaronder COPD, longemfyseem, longkanker en astma. De software en services van VIDA zijn goedgekeurd door de FDA, CE-, CMDCAS- en TGA-gecertificeerd en worden routinematig gebruikt in klinische praktijken in combinatie met academische, apparaat- en farmaceutische klinische studies. VIDA heeft vestigingen in Coralville (Iowa) en Minneapolis (Minnesota) in de VS.


VIDA Diagnostics, Inc.


CONTACT: neem voor meer informatie contact op met Marcel Nienhuis,directeur marketing Marcel@vidadiagnostics.com.


Web site: http://www.vidadiagnostics.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234