Informer Foundation steunt Global Goals VN

Deze week hebben de meeste wereldleiders zich achter nieuwe plannen van de Verenigde Naties geschaard in de strijd tegen ongelijkheid in de wereld. Deze nieuwe plannen worden samengevat in de Global Goals en zijn een opvolger van de in 2000 opgezette Millenniumdoelen. De Informer Foundation heeft als een van de eerste stichtingen in Nederland bekend gemaakt ook deze plannen volledig te zullen steunen.

Millenniumdoelen en Global Goals
In 2000 startten de Verenigde Naties een programma om wereldwijd armoede uit te bannen. Er werden acht doelstellingen benoemd die in 2015 grotendeels gerealiseerd zouden moeten zijn. Aangezien vijftien jaar later is gebleken dat niet alle doelstellingen behaald zijn komen de Verenigde Naties nu met nieuwe plannen.

Deze plannen dragen de niets verhullende naam Global Goals en zijn onderverdeeld in zeventien doelstellingen die samen drie hoofddoelen moeten dienen: een einde aan armoede maken, het bestrijden van ongelijkheid in de wereld en het bewerkstelligen van klimaatverandering. In een nieuwe campagne die de naam 'Tell Everyone' draagt probeert de VN de boodschap van de Global Goals te verspreiden.

Informer Foundation in actie
Sinds haar oprichting in 2011 heeft de Informer Foundation al diverse projecten gesteund die benoemd zijn in de Millenniumdoelen. Zo zijn op voordracht van de Foundation op diverse plaatsen in Bangladesh waterputten geslagen, die ervoor zorgen dat honderden dorpelingen toegang hebben tot schoon water. Daarnaast kunnen dankzij de Foundation in Kenia diverse kinderen naar school en kunnen zij zorgeloos leren en spelen.

Volledige steun Global Goals
Nadat deze week de Global Goals ondertekend zijn, heeft de Informer Foundation als een van de eerste stichtingen in Nederland haar volledige steun beloofd. Voor Remco Frühauf, oprichter van de Informer Foundation, is dit vanzelfsprekend. "We zijn dit initiatief gestart om op een originele en laagdrempelige manier iets te kunnen doen aan de ongelijkheid in de wereld. De plannen van de VN schetsen een goed beeld van punten die we met elkaar zouden moeten verbeteren en natuurlijk gaan wij er ook weer alles aan doen om ons steentje aan de Global Goals bij te dragen."

Informer Foundation

plaats:
Rijswijk (ZH)

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234