Mantelzorgers krijgen eigen 'Facebook'

Familienet is nu op de markt met een particuliere versie. Het is een soort 'Facebook', maar dan toegespitst op mantelzorgers die met elkaar (en met zorgprofessionals) willen communiceren. De opmars van Familienet begon in de professionele verpleeghuiszorg. De nieuwe trend is nu dat mensen met een zorgvraag steeds langer thuis blijven wonen met hulp van mantelzorgers. Voor hen is Familienet bedoeld. Het is een beveiligde pagina op internet voor bijvoorbeeld je moeder, vader of kind en iedereen die voor hen zorgt. Zie: www.familienet.nl.

Betrokken mantelzorgers kunnen er taken verdelen, overleggen, een agenda bijhouden en belangrijke of leuke informatie delen. "Mantelzorg wordt zo denk ik ook gemakkelijker" aldus Maarten Bloemink, directeur Familienet. "Wie maait het gras, wie brengt moeder naar de huisarts? Dat regel je samen op Familienet. Maar ook foto's en video's over het dagelijks leven spelen een belangrijke rol."

Familienet nu beschikbaar voor iedereen
Familienet bestaat al sinds 2006 en wordt gebruikt in meer dan 500 zorginstellingen in Nederland en België. Vanaf nu kunnen mantelzorgers rechtstreeks een pagina openen. Dat kost (na 30 dagen gratis proberen) 4,95 per maand. "Wij kregen steeds vaker de vraag of we Familienet ook buiten de zorginstelling konden aanbieden." zegt Maarten Bloemink. "Daar zijn we mee aan de slag gegaan. We hopen dat onze particuliere versie van Familienet net zo wordt gewaardeerd."

Over Familienet
Familienet is ontstaan in de praktijk. Maarten Bloemink en zijn broer Hein bedachten Familienet toen hun dementerende moeder Frieda in een verpleeghuis woonde. Zij vonden de communicatie per telefoon onhandig en verwarrend, vooral voor grotere families. Een proef met Familienet op de afdeling van hun moeder sloeg destijds aan en dat motiveerde de broers om het concept uit te bouwen en te verbeteren.

Geplaatst in:

Noot voor de redactie
Meer informatie bij Stephanie Bloemink 050-5279690/ 06-37004738 of stephanie@familienet.nl.

Bekijk het filmpje van Familienet op youtube :
http://www.youtube.com/watch?v=LnTeWn38cNc

Familienet heeft binnen zorginstellingen meer dan 100.000 gebruikers. Er zijn al meer dan 1,5 miljoen foto's en 1 miljoen berichten gedeeld. Aan de agenda's worden iedere dag 5000 afspraken toegevoegd. De veiligheid voldoet aan de normen van het NEN7510-certificaat en ISO27001-certificaat. Het systeem wordt in de zorg intensief gebruikt en ook gewaardeerd door zowel verzorgenden als familie. Dankzij de beveiliging mogen professionele verzorgenden gebruikmaken van Familienet. Zij mogen beroepshalve géén gebruik maken van andere social media, zoals Facebook en WhatsApp. Familienet is ook geschikt voor het gebruik op smartphone en tablet. Nog iedere dag wordt Familienet verbeterd op basis van feedback van gebruikers. Gebruiksgemak staat daarbij centraal. Familienet wordt gebruikt in grote zorginstellingen, zoals Cordaan Amsterdam, Laurens Rotterdam en AxionContinu Utrecht Referenties van meer gebruikers zijn beschikbaar.

Zorgsaam Nederland b.v

plaats:
Groningen

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234