Synode Rome brengt bedevaartsoord Amsterdam dichterbij

Lourdes aan de Amstel verwacht afkondiging 5e Mariaal dogma door Paus

Amsterdam/Rome, 29 september 2015 - De Stichting Lourdes aan de Amstel verwacht samen met miljoenen gelovigen, honderden bisschoppen en tientallen kardinalen dat Paus Franciscus na de komende familiesynode in Rome het vijfde Mariaal dogma zal afkondigen. Door Maria voortaan te erkennen als 'Vrouwe van alle Volkeren', 'Medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster' kan hij de kerk een vriendelijker imago geven en is een begripvollere houding mogelijk ten opzichte van ongeregelde gezinssituaties, verwacht de stichting.

De afkondiging van het dogma betekent tegelijkertijd de erkenning van de Mariaverschijningen die Ida Peerdeman (1905 - 1996) had in Amsterdam in de periode 1945-1959. Dat brengt de bouw van een bedevaartkerk op de door haar aangewezen plek naast de RAI dichterbij en zal van Amsterdam een drukbezocht bedevaartoord maken.
Maria verscheen 56 keer aan Peerdeman als 'Vrouwe van alle Volkeren'. Naar aanleiding van deze verschijningen werd in de Amsterdamse Diepenbrockstraat 3 de kapel van Maria als Vrouwe van alle Volkeren gebouwd. De verschijningen werden in juni 2002 officieel als authentiek erkend door bisschop mgr. J.M. Punt van Haarlem. Sindsdien is er wereldwijd een beweging ontstaan die pleit voor een vijfde Mariaal dogma. Een petitie daarvoor is al ondertekend door 7 miljoen leken, 550 bisschoppen en 44 kardinalen.
Zij hadden verwacht dat de Paus dit voorjaar na zijn bezoek aan de Filippijnen het nieuwe dogma zou afkondigen. ,,Door de voorbereiding van de familiesynode en de tegenstellingen tussen liberale en conservatieve facties heeft de Paus daar nog geen tijd voor gehad," denkt zegt Mathé Reijnierse van de stichting.

Veel hoop putten hij en andere gelovigen uit de erkenning van een Mariaverschijning uit 1948 op de Flippijnen, afgelopen zaterdag 12 september door aartsbisschop van Lipa, mgr. Arguelles. Net als in Amsterdam maakte Maria zich daarbij bekend als 'Middelares van alle genaden.' De goedkeuring werd lange tijd geblokkeerd door de Congregatie voor de Geloofsleer, maar was na het bezoek van de Paus plotseling wel mogelijk.
De stichting heeft veel contact met theoloog prof. Mark Miravalle, die de wereldwijde petitie voor het dogma organiseerde. ,,Volgens hem hebben de afgelopen twee jaar vele bisschoppen Paus Franciscus persoonlijk gevraagd het dogma af te kondigen," vertelt Reijnierse. ,,Op de mededeling van een Latijns-Amerikaanse kardinaal dat velen zich inzetten voor de realisatie van het dogma antwoordde de Paus: Het is goed dat ze werken aan de realisatie van het dogma, want zoals de wereld nu is kan ze slechts gered worden door de voorspraak van Onze Lieve Vrouwe."

Van 4 tot en met 25 oktober vindt in Rome de Algemene Bisschoppensynode over het Gezin plaats met als thema 'De roeping en de missie van het gezin in de Kerk en in de wereld van vandaag.' Een ideaal moment om het vijfde dogma af te kondigen, aldus de stichting. Reijnierse: ,,Rond de synode tekent zich een diepe crisis af over de pastorale aanpak van zogeheten ongeregelde samenlevingssituaties. De Moeder en Vrouwe van alle Volkeren, zoals Maria zich bij de verschijningen in Amsterdam bekend maakte, is bij uitstek het zachtere beeld van de kerk wat nu bij de synode gezocht wordt. Een begrijpende moeder die er is voor iedereen en die voor ons ten beste spreekt bij God. Afkondiging van dit dogma zal de kerk en het christendom het nieuwe zachtere imago geven dat nodig is voor deze tijd en waar paus Franciscus naarstig naar op zoek is."

Meer informatie: www.hetvijfdemarialedogma.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mathé Reijnierse
Mobiel: 06-19983416
E-mail: stichtinglada@gmail.com

Lourdes aan de Amstel

plaats:
Amsterdam/Rome
website:
http://www.hetvijfdemarialedogma.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234