Dirty Desk Day; en 179 andere losbrekers voor meer plezier op het werk

OPDRACHT: 'Maak vandaag zoveel mogelijk rotzooi op en om je werkplek. Hoe ver kun je gaan?'

Een goede relatie met collega's en ruimte voor humor zijn belangrijke factoren voor geluk op de werkvloer. Met het boek Dirty Desk Day van auteur Jacky van de Goor, dat deze week bij uitgeverij Thema verschijnt, heb je elke dag meer energie en plezier op het werk. Geen ingewikkeld gedoe, maar een boek vol 'direct-doen opdrachten' voor meer zin, fun, verwondering, speelsheid en betrokkenheid op de werkvloer.

Organisatiekramp
Veel organisaties slaan door in beheersing en controle. Ze willen alles meetbaar, beheersbaar maken. Overal grip op krijgen en houden. Veelal ongemerkt zijn er systemen, regels en procedures ontstaan waar niemand gelukkig van wordt, maar waar men hopeloos in vast komt te zitten. Volgens de auteur is het tijd om oude patronen te doorbreken, ruimte te maken voor energie en bezieling, niet teveel denken maar vooral doen, experimenteren. Omdat creativiteit, verwondering, empathie en bezieling gewoon keihard nodig zijn op het werk.

Opstand
Auteur Jacky van de Goor werkt als organisatieadviseur, trainer en onderzoeker aan gelukkige organisaties. Dirty Desk Day is een speelse vorm van organisatieactivisme: een opstand tegen de versleuring van organisaties, tegen spreadsheetterreur, tegen het doorslaan in regels en normen. Maar Dirty Desk Day is vooral ook een pleidooi vóór de terugkeer van de menselijke natuur en kwaliteiten in organisaties, voor aandacht voor de bedoeling van het werk. Een pleidooi voor verwondering, ontdekking en experimenteerruimte.

Van de Goor: 'Hoewel overtuigingen vastgeroest zijn en het geloof in de KPI's nog behoorlijk heilig is, kun je zelf, vanuit je eigen plek op kleine schaal al bijdragen aan het herstel van zin, plezier, verwondering en ontregeling. Sterker nog: je kunt er meteen mee beginnen.'

Verantwoord gestoord
Tips van de auteur: 'Sla het boek ergens open en doe een opdracht. Elke dag één, of op die momenten dat je het even hard nodig hebt. Alleen, of samen met je collega's. Behoefte aan een inspirerende vergadering? Gebruik dan één van de 30 vergaderverfrissers achterin het boek. De opdrachten in Dirty Desk Day zijn gebaseerd op inzichten uit de positieve psychologie, veranderkunde, mindfulness, improvisatietechniek en nog veel meer wijze wetenschappen. Maar dan kort en simpel, zonder lange toelichting of verklaring. En in een speels en prikkelend jasje. Verantwoord gestoord dus.'

OPDRACHT: 'Maak een propje en rol twee rietjes van dit blad. Nodig je collega uit voor een potje blaasvoetbal aan jouw bureau.'

Geplaatst in:

Wil je een recensie exemplaar ontvangen, een interview met de auteur, meer informatie, een artikel over dit onderwerp of bijvoorbeeld een winactie opzetten? Dan horen we graag van je! Neem contact op met uitgeverij Thema via Jorrit de Jong, Jorrit.djong@sn.nl of tel. 06 - 10 68 08 75.

Dirty Desk Day; en 179 andere losbrekers voor meer plezier op het werk
Jacky van de Goor
ISBN: 9789462720183
Euro 14,95

Schouten & Nelissen

plaats:
Zaltbommel
website:
http://www.sn.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234