Staatssecretaris Dijkhoff doet kick-off roadshow cybercrime mkb

PERSUITNODIGING

Nederland is verrassend kwetsbaar voor cybercrime. Vorig jaar verdrievoudigde het aantal incidenten ten opzichte van het jaar ervoor, met een schadepost van niet minder dan 8,8 miljard euro. Het bedrijfsleven is veruit het grootste slachtoffer.
Ondernemers in het mkb realiseren zich nog te weinig dat ook hun bedrijf een interessant doelwit kan zijn. Of ze weten nog niet hoe ze zich het beste kunnen wapenen, en waartegen dan precies. Terwijl vaak met eenvoudige maatregelen al veel leed kan worden voorkomen.

MKB-Nederland en het ministerie van Veiligheid & Justitie organiseren daarom in samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen een landelijke roadshow voor het mkb. Een speciale campagnebus met promotieteam trekt vanaf vrijdag het land in om ondernemers te informeren en te adviseren. Veiligheidsadvies, scans en workshops maken onderdeel uit van het programma, dat in samenwerking met de Regionale Platforms Criminaliteitsbestrijding wordt uitgevoerd.
De roadshow maakt onderdeel uit van de campagne Veilig Zakelijk Internetten*, die ondernemers onder meer de mogelijkheid biedt om kosteloos de veiligheid van hun digitale omgeving te laten analyseren.

De kick-off van de roadshow wordt verricht door staatssecretaris Klaas Dijkhoff van V & J op :
vrijdag 2 september, van 09.00 tot 10.30 uur, in Diemen

We nodigen u van harte uit daarbij aanwezig te zijn.

Programma
09.00 inloop
09.30 - welkom door Erik Boog, burgemeester Diemen
- inleiding staatssecretaris Klaas Dijkhoff over cybercrime
- toelichting Michaël van Straalen, voorzitter MKB-Nederland, op aanpak
- inleiding Frank van der Post, CCO KPN

10.00: opening campagnebus door staatssecretaris Dijkhoff in aanwezigheid van lokale ondernemers

De kick-off heeft plaats in het gemeentehuis van Diemen, D.J. Den Hartoglaan 1, 1111 ZB Diemen

Voor meer informatie over plaatsen en programma van de roadshow: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/meer-over-de-roadshow/

*De campagne Veilig Zakelijk Internetten is een initiatief van MKB-Nederland en wordt uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van V&J, KPN, het Verbond van Verzekeraars, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, EXP, ThreadStone en DNG. Zie www.veiligzakelijkinternetten.nl

Voor meer informatie en aanmelding: ripken@vnoncw-mkb.nl

MKB-Nederland

plaats:
Den Haag
website:
http://www.mkb.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234