Symposium Animal Impact

Kunnen dieren in de klas helpen om leerprestaties te verbeteren? Hoe kan de praktijk van dier-ondersteunde interventies in de zorg verder geprofessionaliseerd worden? En hoe zit het dan met welzijn en rechten van dieren? Dat zijn de vragen die aan bod komen in de conferentie Animal Impact die de sectie Antrozoölogie van de Open Universiteit organiseert op donderdag 19 november 2015 in Heerlen.

Dier-ondersteunde interventies
Het symposium biedt een overzicht van de meest recente ontwikkelingen, in wetenschap en praktijk, op het gebied van dier-ondersteunde interventies (animal assisted interventions oftewel AAI). Op het programma staan drie keynotes, een aantal posterpresentaties over actueel wetenschappelijk onderzoek en AAI-praktijkmethodieken, en twee parallelle workshops: een workshop 'interventies met honden' en een workshop 'interventies met paarden'.

Keynotes
Drie gerenommeerde sprekers nemen de keynotes voor hun rekening:
- Dr. Andrea Beetz (DE), over hechting aan huisdieren en over de inzet van dieren in het onderwijs;
- Prof. dr. Harry Wels (VU, Amsterdam), over duurzaamheid en rechten in onze omgang met dieren;
- Dr. Gillian Squirrel (USA), over methodologie en het belang van evaluatie in de praktijk van dier-ondersteunde interventies.

Instituut voor Antrozoölogie
Tijdens het symposium vindt ook de officiële lancering plaats van het Instituut voor Antrozoölogie, een initiatief van de AAIZOO-leerstoel Antrozoölogie aan de Open Universiteit en KNGF Geleidehonden. Het instituut wil de scharnier vormen tussen onderzoek en praktijk, en functioneren als kenniscentrum op het gebied van dier-ondersteunde interventies.

Praktische gegevens
Locatie: Open Universiteit, Valkenburgerweg 177, Heerlen
Voertaal: Nederlands en Engels
Ontvangst vanaf 10.00 uur; einde 16.30 uur, waarna een borrel volgt.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de website: https://www.ou.nl/web/psychologie/symposium

Voor meer informatie over de Open Universiteit kun u terecht op www.ou.nl
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met dr. Marga Winnubst, communicatieadviseur Open Universiteit, 045-5762999, marga.winnubst@ou.nl.

Open Universiteit

plaats:
Heerlen
website:
http://www.ou.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234