Stedelijke theatersafari als antwoord op de participatiesamenleving

Op 10 oktober start in Rotterdam de stedelijke theatersafari To Be Or Not 1. Het is de eerste grote theaterproductie van de nieuwe culturele samenwerking tussen Galerie Atelier Herenplaats, rotterdamscentrumvoortheater en Theater Maatwerk. Artistiek leider van deze samenwerking is Paul Röttger. 

In de stedelijke theatersafari To Be Or Not 1 reist het publiek samen met acteurs met de metro naar verschillende plekken in Rotterdam. Van zeer bekende tot onbekende, ondergrondse plekken. 
To Be Or Not 1 gaat over vele verschillende mensen in Rotterdam (jong en oud, homo en hetero, man en vrouw, met en zonder beperking). De levenservaringen van de acteurs en die van het publiek bepalen hoe de voorstelling verloopt. De acteurs gaan tijdens de reis in gesprek met het publiek. En onderzoeken zo samen met het publiek de essentiële vraag 'To Be Or Not?'.

Volgens Paul Röttger is To Be Or Not 1 hét culturele antwoord op de participatiesamenleving. Röttger: 'Als je elkaar beter begrijpt, kun je meer met elkaar bereiken. Met deze voorstelling ontmoet je anderen en ga je met elkaar in gesprek. Het gaat over jezelf en over mensen die anders zijn dan jij. Mogen die er zijn? En in hoeverre mag iemand anders zijn dan jij?'

De drie culturele instellingen Galerie Atelier Herenplaats, Theater Maatwerk (beiden onderdeel van Pameijer) en rotterdamscentrumvoortheater zijn samen op weg naar een nieuwe culturele instelling. Vanaf 2017 hoopt de nieuwe instelling opgenomen te zijn in het Cultuurplan van Gemeente Rotterdam en voorstellingen te maken voor een breed publiek.

concept en regie
Paul Röttger

speeldata
oktober: 10 / 11 / 17 / 18 / 31
november: 1 / 7 / 8 / 21 / 22 / 28 / 29

tijd en locatie
De theatersafari start om 15.00 uur op het plein voor Rotterdam CS en wordt afgesloten met een biologische maaltijd bij het rotterdamscentrumvoortheater, adres: Mathenesserdijk 293. 

kaarten
Kaarten à 15 euro zijn te bestellen via www.tobeornot.nl.

Geplaatst in:

Voor meer informatie en vragen: 
Robert Schell, productieleider To Be Or Not
Te bereiken via: 06 40 60 26 38 en robert@rcth.nl

Dominique Mol, pr & communicatie To Be Or Not
Te bereiken via: 06 14 79 73 37 en dominique@rcth.nl

rotterdamscentrumvoortheater

plaats:
Rotterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234