Social intranet SPIE wint Gold Award bij de Intranet Innovation Awards

De implementatie van het social intranet van SPIE is in de prijzen gevallen tijdens de Intranet Innovation Awards 2015. Het intranet van SPIE is - in de categorie 'Social, collaboration & communication' - bekroond met een Gold Award.

Wat maakt SPIE PLUS zo bijzonder?
Op basis van kennismanagementprincipes van GuruScan maakt SPIE PLUS kennis in de organisatie inzichtelijk door collega's naar elkaar te laten refereren op specifieke kennisgebieden. Via zijn persoonlijke profiel kan een medewerker onder andere contactinformatie, kennis, competenties en ervaringen delen met de rest van de organisatie. Via een persoonlijke tijdlijn kunnen gebruikers in contact treden met elkaar door vragen te stellen of kennis en informatie met elkaar te delen.

Door het creëren van een online omgeving die samenwerken stimuleert, wordt er sneller een connectie gemaakt tussen mensen, kennis en informatie. Dit sluit natuurlijk perfect aan bij het werken anno nu; werken gebaseerd op samenwerken, kennisdelen en verbinding met social media. Daarnaast zorgt SPIE-PLUS voor een stijgende omzet omdat het matchingsproces tussen vraag vanuit de markt en aanbod vanuit SPIE-ICS efficienter verloopt.

Uiteindelijke doel: vormen van een online community
Het ultieme doel van SPIE PLUS is om ook klanten en leveranciers toegang te geven tot het intranet, zodat een online community ontstaat. Op deze manier kan SPIE-ICS de snel veranderende markt bijhouden.

Jurycommentaar
De jury prijst de innovatieve benadering van het vastleggen en delen van kennis door middel van anonieme referenties van collega's. Ook het design van het intranet spreekt de jury aan. Deze benadering van kennis vastleggen en delen heeft volgens de jury grote impact in het verbeteren van de dienstverlening aan klanten en het detacheringsproces.

Een jurylid zei: 'Collega's elkaar laten evalueren is een uitstekende oplossing voor het vastleggen en delen van kennis in een organisatie. Het is een bekende techniek, maar ik heb het nog nooit toegepast gezien op een intranet.'

De Intranet Innovation Awards worden jaarlijks uitgereikt door de gerenommeerde Australische organisatie Step Two Designs. Deze organisatie staat wereldwijd bekend om haar expertise op het gebied van intranet.

Over SPIE Nederland
SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt zijn klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland.
Met ruim 38.000 medewerkers verdeeld over bijna 550 vestigingen in 35 landen genereert de SPIE Groep een geconsolideerde omzet van Euro5,22 miljard en een geconsolideerde EBITA van Euro334 miljoen in 2014.
In het segment North-Western Europe, waar 8900 medewerkers werkzaam zijn vanuit meer dan 92 vestigingen, genereert de SPIE Groep een omzet van Euro1.21 miljard in 2014.

www.spie-nl.com
www.facebook.com/SPIENederland
www.twitter.com/SPIENederland
www.linkedin.com/company/spie-nederland

SPIE Nederland
Bianca Benard-Meyer
Manager Communications
Tel. + 31 (07)6 544 5444
communicatie.nl@spie.com
www.spie-nl.com

SPIE Nederland B.V.

plaats:
Breda
website:
http://www.spie-nl.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234