Luxury Hotels of Amsterdam organiseren Benefietgala Prins Claus Fonds

Op 6 oktober 2015 organiseren de Luxury Hotels of Amsterdam voor het eerst een Benefietgala voor het Prins Claus Fonds 'Amsterdam for Cultural Expression'. Het doel van de avond is om geld in te zamelen ter ondersteuning van vrijheid van culturele expressie wereldwijd.

Samenwerking Luxury Hotels & Prins Claus Fonds
De benefietavond wordt georganiseerd door de 27 Luxury Hotels of Amsterdam in samenwerking met het Prins Claus Fonds. Op deze avond bereiden de 27 topchefs van de hotels, die bij elkaar maar liefst 12 Michelinsterren hebben, een spectaculaire culinaire ervaring.

Daarnaast worden er gedurende de avond drie bijzondere projecten gepresenteerd, zoals het Mobile Phone Films Festival in Syrië. Ook zal er een gastoptreden worden gegeven door de Senegalese muzikant en Prins Claus Fonds partner Carlou D. Hij is een fenomenale solo-artiest, die schijnbaar moeiteloos elementen uit de jazz, soul en rap combineert. Carlou D was ook hoofdrolspeler en zanger bij Bintou Were - een droomproject van ZKH Prins Claus en de eerste Afrikaanse opera die op wereldtournee ging.

Op 11 september 2015 troffen het organiserend gala committee van de Luxury Hotels of Amsterdam en het Prins Claus Fonds elkaar in de Passenger Terminal Amsterdam, de locatie voor het bijzondere benefietgala. Tijdens deze gelegenheid kreeg Marcel van Aelst, voorzitter van de Luxury Hotels, symbolisch een cartoon van Ali Ferzat, tevens het eerste veilingkavel van het diner, overhandigd door de voorzitter van het bestuur van het Prins Claus Fonds, Henk Pröpper. Ferzat, een bekende Syrische politiek cartoonist en Prins Claus Laureaat, is een van de belangrijkste voorvechters van vrijheid van meningsuiting uit Syrië. Hij werd in augustus 2011 zwaar mishandeld vanwege de kritiek in zijn werk op het regime van Bashar al-Assad.

Marcel van Aelst, voorzitter van de Luxury Hotels: "De Luxury Hotels of Amsterdam ondersteunen het Prins Claus fonds al sinds de oprichting met overnachtingen voor de laureaten die voor de uitreiking van de prijzen naar Amsterdam komen. Het is de eerste keer dat Luxury Hotels of Amsterdam een benefietgala organiseren voor het fonds, waarmee wij ons zeer verbonden voelen. Veel van onze hotelketens hebben wereldwijd vestigingen en ontvangen gasten met een grote diversiteit aan culturele achtergrond. Wij steunen graag het inspirerende werk van het Prins Claus Fonds ten behoeve van de vrijheid van culturele expressie wereldwijd."

Amsterdam for Cultural Expression
Amsterdam wordt sinds jaar en dag gezien als vrijhaven voor culturele expressie: creatieve mensen met diverse achtergronden en afwijkende ideeën vinden al eeuwen onderdak in de stad om uiting te geven aan hun overtuigingen. Dat is echter niet een gegeven dat voor de hele wereld geldt. De avond Amsterdam for Cultural Expression brengt mensen bij elkaar die geloven in het idee dat cultuur bijdraagt aan - en een fundament is van - het versterken van de identiteit en zelfbewustzijn, en een vitale rol speelt in het ontwikkelingsproces van elke samenleving. De opbrengst van de avond zal geheel ten goede komen aan het werk van het Prins Claus Fonds in gebieden waar middelen en mogelijkheden voor culturele expressie, creatieve productie en onderzoek beperkt zijn of waar erfgoed wordt bedreigd.

Tafel reserveren?
Een groot aantal ondernemingen heeft al aangegeven op de avond aanwezig te zullen zijn. Er is nog een aantal tafels beschikbaar.* Meer informatie is te vinden op: www.amsterdamforculture.nl.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met EW Facility Services en Attend.
* Door ANBI-status van het Prins Claus Fonds is deelname fiscaal aftrekbaar.

Noot voor de redactie
Over de Luxury Hotels: De 27 Luxury Hotels of Amsterdam zijn: Amsterdam American Hotel, Amsterdam Marriott Hotel, Andaz Amsterdam Prinsengracht, Bilderberg Garden Hotel, Conservatorium Hotel Amsterdam, Crowne Plaza Amsterdam City Centre, Crowne Plaza Amsterdam-Schiphol, Grand Hotel Amrâth Amsterdam, Hilton Amsterdam, Hilton Amsterdam Airport Schiphol, Holiday Inn Amsterdam, Hotel de l'Europe, Hotel Okura Amsterdam, Hotel Pulitzer, InterContinental Amstel Amsterdam, Mövenpick Hotel Amsterdam City Center, NH Barbizon Palace, NH Grand Hotel Krasnapolsky, Radisson Blu Hotel Amsterdam, Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport, Renaissance Amsterdam Hotel, Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center, Sofitel Legend The Grand Amsterdam, The Dylan, Waldorf Astoria, Wyndham Apollo Hotel Amsterdam, W Amsterdam.
Over het Prins Claus Fonds: Al bijna 20 jaar, steunt het Prins Claus Fonds cultuur daar waar de vrijheid van creatieve expressie beperkt is of bedreigd wordt, variërend van steun aan culturele initiatieven en netwerken, het uitreiken van prijzen aan individuen en organisaties voor hun excellente culturele prestaties en het in inmiddels meer dan 221 noodsituaties geven van culturele noodhulp. De activiteiten van het Fonds zijn gebaseerd op de visie van ZKH Prins Claus dat mensen zichzelf ontwikkelen en dat cultuur een belangrijke rol speelt in dat ontwikkelingsproces.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Sarah E C Smith | Prins Claus Fonds Communicatie |
s.smith@princeclausfund.nl | +31(0)20 344 9169 | www.princeclausfund.org

Prins Claus Fonds

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.princeclausfund.org

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234